Резултати от 1 до 9 от общо 9

CableInternet+Lan

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    155
    #1

    CableInternet+Lan

    Няколко човека ще сме в лан мрежа а единия от мрежата с отделна лан карта има кабелен интернет и може да вижда компютрите на другите които имам интернет от същия доставчик.Може ли с някакъв софтуер който най вероятно ще бъде инсталиран при него или по друг начин да се направи така че и аз да мога да виждам тези компютри без да ползвам интернета.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    374
    #2

    CableInternet+Lan

    ne si zadal qsno waprosa - единия от мрежата с отделна лан карта - otdelna ot koe

    prez dostawchika li iskas da wijdas komputrite obratno v mrejata.. kakwa e taq kasha

  4. YG
    YG е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    348
    #3

    CableInternet+Lan

    Ако правилно схващам искате вашата мрежа от няколкто РС да вижда машините от мрежата на доставчика на РС-то с 2 мрежови карти?

  5. Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    155
    #4

    CableInternet+Lan

    Едното PC има 2 мрежови карти.С едната е вързан към кабелния интернет а с другата към хъба на нашата лан мрежа.Идеята е да мога да виждам компютрите на тези които са вързани към доставчика на интернет все едно съм към мрежата на доставчика и ако някой е шернал някаква информация(игри,филми,програми)да мога да тегля и евентуално да мога да играя в сърварите на доставчика.Другата страна е че не искам да ползвам интернета на този с двете лан карти.Май пак стана много объркато.

    YG го е обяснил най-ясно.

  6. YG
    YG е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    348
    #5

    CableInternet+Lan

    Ами предполагам един софт. рутер инсталиран на РС-то с 2 мрежови карти ще свърши работа за целта. Такава ситуация е коментирана доста във форума, но за рутиране на интернет. При вас ще е подобно, с тази ралика, че ще трябва да се поровите в настройките, така че да спрете заявките за нет /не знам защо ви е нужно това/.

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    374
    #6

    CableInternet+Lan

    Moje da wijdas komputrite ot ISP mrejata, no ne po NETBIOS. t.e. nqma da moje \\ivan ili \\pecho, a 192.168.0.11 primerno.



    drugo uslowie e da badete s razlichni IP subneti. primerno wanshnata (ISP) mreja sas 192.168.0.x a watreshnata 10.0.0.x.



    w tozi sluchai na mashinata s 2 mrejovi karti trqbwa da se sloji WinRoute i na kartata, koqto e kam ISP mrejata da se ukaje Peform NAT on this interface (ili neshto podobno), kakto i "Exclude this machine from NAT" (zabravih kak se kazwat tochno opciite).



    Ako iskas da polzwas SAMO file sharing, moje da naprawis packet filter, kojto puska paketi samo ot/do 192.168.0.x paketi



    ISP moje bi poddarja nqkakaw WINS/DNS server sas watreshnite imena na komputrite. primerno ivan.myisp.lala, pesho.myisp.lala... no za da widis spisak na wsichkite komputri trqbwa WINS.



    ima i edin drug nachin - da se naprawi BRIDGING na dvete karti, no neka nqkoi drug razqsni kak ste stane nomera.

    tova moje bi ste e mnogo po-udachen variant



    ti da ne si kam BLAN

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    7
    #7

    CableInternet+Lan

    Има една програма - xShArEz, която може да сканира адресите в LAN мрежа и да показва на кои от тях има споделен ресурс. Пробвал съм я при моя доставчик (МNET Варна) и си работи при условие, че ти е включен NetBIOS over TCP/IP. Последната версия май беше 3.0.0.9.

  10. Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    155
    #8

    CableInternet+Lan

    Интересyваме дали ако направя packet filter както казва pentagod ще има и ограничение и за информацията от вътрешната мрежа или няма да има разлика в работата на вътрешната мрежа.

  11. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    374
    #9

    CableInternet+Lan

    ограничение във вътрешната мрежа няма да има, защото прехвърлянето на пакети ще става на компютъра с 2-те мрежови карти. т.е. разлика за теб ще има СЛЕД като излезеш във външната мрежа. Вътрешната локална мрежа ще си работи както досега, даже можете да пуснете друг протокол - IPX за по-бърз sharing на файлове.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе