Рутер ТP-LINK tl-wr841n настройки... ?
Досега бях с обикновен рутер PEPOTEC и нямах никакви проблеми с него работеше си екстра, но си взех лаптоп и съответно wireless рутер ТP-LINK tl-wr841n на него направих същите настройки каквито и на старият, като си мислех че няма да имам проблеми, но явно нещо бъркам при настроиките на новият рутер защото така и неможах да подкарам интернет ... :sad:
Ще съм много благодарен на всеки които може да помогне, мислих си че бъркам някоя цифра при въвеждането на Static IP, Gateway или DNS-сите, но ги проверявах по 100 пъти ... :help :help :help
Re:Рутер ТP-LINK tl-wr841n настройки... ?
Обади се на доставчика ти на интернет да резетне Мак-а.
Сложи на новият рутер същият мак адрес с който е работил старият или се обади на доставчика и кажи , че си сменил рутера :)
Мерси много наистинаааа... щях вече да откача къде е проблема и можели да съм толкова некадърен .... :Drinks: :Drinks: :Drinks: :ole :ole :ole
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1309714911[/time]_________________________________________________
Търсих из настройките къде се сменя мак адреса, но немога да го намеря или я няма тази опция или аз не я виждам къде е ... имали някои които да е наясно и с това ?
Реших да не отварям нова тема и затова ще питам тук - аз съм с безжичен рутер на TP-LINK Model: TL-WR841ND
Всичко по инсталацията и конфигурирането приключи успешно.Имам обаче няколко въпроса:
1-Как да си видя настоящия фърмуер и задължително ли е да го ъпгрейдна?
2-По време на инсталацията сложих ник и дълга парола.Въпроса ми е дали мога още по някакъв начин да си защитя устройството и безжичната мрежа?
3-Защитната стена на рутера е вградена...по нея могат ли да се правят някакви настройки?
Интересува ме да си защитя мрежата и рутера възможно най-надеждно.
http://www.tp-link.com/resources/sim..._v5/index.html Виж тука на началната страница Status -> firmware version и hardware version и тук http://www.tp-link.com/en/Article/?articleid=46 как да разбереш твоя модем коя версия е.