Проблем със скоростта .....
Здравейте,
получавам скорост от 40 мегабита....На PC си ги държи,но когато преместя кабела на лаптопа сkоростта е около 20-25 мегабита.Иначе тегля торент с 3.5 Mb с лаптопа.Нещо ми ограничава скоростта според мен.
Приемам всякякви идеи за решаване на проблема.
П.П. И двете ОС са XP.Процесора на лаптопа е 1.7Gh,а рама 512, но ме съмнява да е от това.
Настройките на ЛАН картата са както е показано
TУК
Благодаря предварително!
Re:Проблем със скоростта .....
Малко материал за четене тук:
http://delian.blogspot.com/2008/03/n...g-windows.html
Дано съм бил полезен :smiley:
Оптимизация на TCP/IP стека при Windows XP
Опитай с това:
http://www.speedguide.net/files/TCPOptimizer.exe
Цитат:
Първоначално публикувано от helios1
Здравейте,
получавам скорост от 40 мегабита....На PC си ги държи,но когато преместя кабела на лаптопа сkоростта е около 20-25 мегабита.Иначе тегля торент с 3.5 Mb с лаптопа.Нещо ми ограничава скоростта според мен.
Приемам всякякви идеи за решаване на проблема.
П.П. И двете ОС са XP.Процесора на лаптопа е 1.7Gh,а рама 512, но ме съмнява да е от това.
Настройките на ЛАН картата са както е показано
TУК
Благодаря предварително!
Ами ти големи настройки си направил. Не можа ли да споменеш само, че са на автоматично?!
Принципно насройките зависят и от това в какъв режим работи лан картата ти и от много други. Най-добре оптимизирай с външна програма като Ashampoo WinOptimizer 7 или друга и виж резултата, но имай предвид, че инфото за скороста може да не е коректно, т.е. тя да си е една и съща просто да не се изобразява коректно. А най-добре не се заглеждай много в скороста при 512 Мб рам и калпави компютри със стари лан карти.
Аз бих заложил на параметрите...
512 РАМ и слаб процесор... Дори и на ХП 512 мб са му малко... Варианта за които се сещам да тестваш, е да спреш абсолютно всички процеси и да деактивираш антивирусната. Трябва рам-а да ти падне на около 250 300 мб и тогава да тестваш. Отделно ако имаш някакъв фаируел трябва също да бъде спрян......
Между другото, предполагам, че ако прехвърляш някаква информация между компютъра и лаптопа, положението ще е същото. При отворени 3-4 браусъра, антивирусна, скайп...