Значи вързахме се 3 компютъра през суич в мрежа с равноправен достъп, сичко си заспа перфектно, но след няколко часа, единият компютър(XP) се изключи от мрежата и спряха да светят неговите светлинки на суича, и сега има мрежа само между другите два компютъра през суича. Настройките на третия компютър са си перфектни, кабела не е прекъснат никъде, не знам какво може да е вече, мрежовата карта на 3-тия компютър също работи, но във суича не светят неговите светлинки, а само на другите два. Дайте идеи откъде идва проблема, Значи връзката с третия компютър прекъсна в момент в който от него се теглеше голям файл. Другите два компютъра са с ХП и 98, а този неработещия е също с ХП
Забравих да добавя, че рестартирахме суича, и разменихме местата на кабелите дето влизат в портовете на суича и пак само на другите два си работят, а третия където и да го пъхнеме няма връзка
Ами опитай се да тестваш картата с програмата за настройки и отстраняване на проблеми, която почти всеки производител на чипсети за мрежови карти предлага. Ако случайно картата е вградена в дъното и чипсета е SiS, тези контролери имат проблем, който се оправя с осъвременяване на BIOS. Пробвай също така да изключиш и Power management функцията в Devicе manager в Properties на мрежовата карта. И най-накрая, смени картата с друга и виж дали ще работи с нея? В смисъл моля за извинение, ако съм цитирал неща, които са ти известни, или вече си направил, но не даваш никаква информация как си тествал...
колкото и смешно да звучи ама все пак погледнете дали конектора влиза в картата като хората и дали щифта му се щраква (ако не се то леко се огъва за да се) много често ми се е случвала подобна глупост
Ами ако е SiS, но само ако е вградена в дъното, там има проблем - губят си(трие им се) MAC адреса. Оправя се с нов BIOS и май някакъв patch не съм съвсем сигурен - иди в сайта на производитела на дъното за детайли.
ами вградена е в дъното СИС, точно такава, е , но се чудя друго, днес следобяд включихме пак компютъра и сичко си заспа и така за около 3-4 часа, и пак изчезна връзката на компютъра с другите два, то става като режим на тока, 4 часа имаш ЛАН и после 20 часа нямаш, ще пробвам все пак с БИОСа да се осъвремени
Да симптомите са точно такива. Все изтегли си и последните драйвери за картатa(трижди проклета да е, имам си лични впечателния) и останалите елементи на дъното(AGP,IDE, AUDIO-има ГОЛЯМО подобрение) директно от сайта на SiS. Между другото, в момента сайта на компанията не отговаря:-((((
видях че не отваря, ама с биоса на дъното не мога да се оправя, то е K7S5AL, а такова дъно на сайта на Elite group няма, има някво подобно, но за него има поне 15 осъвременявания на BIOSA и в нито едно не пише нищо за LAN картата,както отбеляза сайта на SiS не отваря, и сега не знам кво да правя, изтеглих само драйвери за този модел LAN карта за ХП, но едва ли само новите драйвери ще помогнат, ако имаш някви линкове по темата или подобни, дай да чета, иначе ако не стане само с драйверите съм решил да купиме една нова мрежова карта , да я цъкнеме в PCI слота, и тая SiS да я деактивираме, дали ще има ефект, как мислиш
Tova da ne sa ot danata deto vsichko im e vgradeno -dajq i procesora??? Zashtoto i az si imah razpravii s edno takova a tepurva shte trqbva da go puskam v mreja?