Резултати от 1 до 14 от общо 14

Е гати мистерията.........

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2003

Значи вързахме се 3 компютъра през суич в мрежа с равноправен достъп, сичко си заспа перфектно, но след няколко часа, единият компютър(XP) се изключи от мрежата и спряха да светят неговите светлинки на суича, и сега има мрежа само между другите два компютъра през суича. Настройките на третия компютър са си перфектни, кабела не е прекъснат никъде, не знам какво може да е вече, мрежовата карта на 3-тия компютър също работи, но във суича не светят неговите светлинки, а само на другите два. Дайте идеи откъде идва проблема, Значи връзката с третия компютър прекъсна в момент в който от него се теглеше голям файл. Другите два компютъра са с ХП и 98, а този неработещия е също с ХП

2.  

3. Тук е от
    Feb 2003

Забравих да добавя, че рестартирахме суича, и разменихме местата на кабелите дето влизат в портовете на суича и пак само на другите два си работят, а третия където и да го пъхнеме няма връзка

4. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Проверете звената на веригата едно по едно, като постепенно минавайте

на по-ниско ниво и така локализирайте повредата (ако е в хардуера).

Например: убедете се, че кабела за връзка м/у неработещото ХР и суича

е читав - ако се наложи го сменете. Проверете дали LAN адаптера на

илключилия се компютър е в изправност. Ако горните проблеми са изгладени

и ХР-то все още отсъства от мрежата, пробвайте да вържете 2 PC-та

peer-to-peer, т.е. без суич. Успех

П.С. Ако разбирах от мрежи, бих помогнал повече, но не разбирам... [:D]

5. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Ами опитай се да тестваш картата с програмата за настройки и отстраняване на проблеми, която почти всеки производител на чипсети за мрежови карти предлага. Ако случайно картата е вградена в дъното и чипсета е SiS, тези контролери имат проблем, който се оправя с осъвременяване на BIOS. Пробвай също така да изключиш и Power management функцията в Devicе manager в Properties на мрежовата карта. И най-накрая, смени картата с друга и виж дали ще работи с нея? В смисъл моля за извинение, ако съм цитирал неща, които са ти известни, или вече си направил, но не даваш никаква информация как си тествал...

6. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

колкото и смешно да звучи ама все пак погледнете дали конектора влиза в картата като хората и дали щифта му се щраква (ако не се то леко се огъва за да се) много често ми се е случвала подобна глупост

7. Тук е от
    Feb 2003

Значи мрежовата карта на компютъра е SiS , обаче няколко часа си работеше перфектно,

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Ами ако е SiS, но само ако е вградена в дъното, там има проблем - губят си(трие им се) MAC адреса. Оправя се с нов BIOS и май някакъв patch не съм съвсем сигурен - иди в сайта на производитела на дъното за детайли.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Abe qa vzemete edna evtina karta za 3$ i qa slojete na toqa komp nai lesno shte se razbere za kakvo stava duma!!!!

11. Тук е от
    Feb 2003

ами вградена е в дъното СИС, точно такава, е , но се чудя друго, днес следобяд включихме пак компютъра и сичко си заспа и така за около 3-4 часа, и пак изчезна връзката на компютъра с другите два, то става като режим на тока, 4 часа имаш ЛАН и после 20 часа нямаш, ще пробвам все пак с БИОСа да се осъвремени

12. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Да симптомите са точно такива. Все изтегли си и последните драйвери за картатa(трижди проклета да е, имам си лични впечателния) и останалите елементи на дъното(AGP,IDE, AUDIO-има ГОЛЯМО подобрение) директно от сайта на SiS. Между другото, в момента сайта на компанията не отговаря:-((((

13. Тук е от
    Feb 2003

видях че не отваря, ама с биоса на дъното не мога да се оправя, то е K7S5AL, а такова дъно на сайта на Elite group няма, има някво подобно, но за него има поне 15 осъвременявания на BIOSA и в нито едно не пише нищо за LAN картата,както отбеляза сайта на SiS не отваря, и сега не знам кво да правя, изтеглих само драйвери за този модел LAN карта за ХП, но едва ли само новите драйвери ще помогнат, ако имаш някви линкове по темата или подобни, дай да чета, иначе ако не стане само с драйверите съм решил да купиме една нова мрежова карта , да я цъкнеме в PCI слота, и тая SiS да я деактивираме, дали ще има ефект, как мислиш

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2002
    Живее в
    София

Биоса е един и същ за K7S5A (но не pro) независимо дали е с lan или не е.

С този съм аз - http://free.data.bg/prokoba/TOOLS/Chb1129f.zip

16. Тук е от
    Oct 2002

Tova da ne sa ot danata deto vsichko im e vgradeno -dajq i procesora??? Zashtoto i az si imah razpravii s edno takova a tepurva shte trqbva da go puskam v mreja?

17. Тук е от
    Feb 2003

не е , процесора си е отделно, абе ще купиме накрая една мрежова карта на PCI и ще забравиме за случая и тва е

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе