Как да конфигурирам TP-LINK TL-PS310U Print server
Мултифукционално устройство HP11311 e включено към компютър,който е в локална мрежа със статични IP.В същото помещение има друг компютър от който се печати през локалната мрежа.Проблема е в това,че компютъра към който е включено мултифункционалното устройство трябва да работи за да се печати от втория компютър.Закупен е принт сървър който е упоменат в заглавието.
Питането ми е как да се настрои принт сърсъра,така че да се печати и от двата компютъра?
Отговор: Как да конфигурирам TP-LINK TL-PS310U Print server
Цитат:
Първоначално публикувано от
slave
Питането ми е как да се настрои принт сърсъра,така че да се печати и от двата компютъра?
Никак. Тъй, като си има DHCP
По точно двата компютъра трябва да се настроят, за да принтират мрежово, на тоя принтер. Отиваш в контрол панела, на принтерите. Задаваш горе инсталиране на нов. Какъв да бъде, долното, тоест мрежов. Почва да търси, през това време слагаш диска на принтера, в оптичното. Намира го (принтерът). Задаваш му да си инсталира драйвера от сд-то. После от сд-то си инсталираш софта, за сканиране и другото. Разбира се, ако желаеш. Същата песен и на другият комп и си готов....
Отговор: Как да конфигурирам TP-LINK TL-PS310U Print server
с DHCP не става.понеже мрежата в която са двата компютъра има статични IP.
Ползвах този материал ,който ми помогна да се справя с настройката.
How to configure TL-PS310U to print by queue - Welcome to TP-LINK
Много благодаря за отговора!