Wireless свързване между рутери TP-LINK TL-WR740N и LevelOne WBR-6002
Здравейте,
Мъча се от вчера да направя следната врътка: TP-LINK-ът е свързан към ISP-то. Искам да направя връзка с другия рутер, посредством Wireless, и от него да пусна интернет по кабел към друго устройство. Схема:
ISP -> TP-LINK -> Wireless -> LevelOne -> кабел -> друго устройство
Възможно ли е аджеба? Следвах стъпките от тук: WBR-3418 / 6002 a se conectar em outro ponto de acesso sem fio com a função WISP (AP client). - YouTube Правя всичко, както е показано, но накрая рутерът не си взима IP и съответно няма нет...
Идеи?
Отговор: Wireless свързване между рутери TP-LINK TL-WR740N и LevelOne WBR-6002
със стандартния фърмуер на рутера не е възможно .. трябва да сложиш някой от много къстъм фърмуери дето са налични из нета с опция за wifi access point - това за втория рутер
Всъщност успях, но проблемът сега е, че устройствата, които връзвам към втория рутер губят много често връзката с интернет.
възможно е обхвата да е слаб .. това пак се оправя с къстъм фърмуер с опция да си вдигнеш малко тока на антените
Цъ, не е това - сигналът е много добър, рутерчетата се намират на 5 метра един от друг, с преграда от 1 вратичка на шкаф.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Shmi
Всъщност успях, но проблемът сега е, че устройствата, които връзвам към втория рутер губят много често връзката с интернет.
деактивирай и на двата firewall -a
Спрях ги, пак същото.
Махнах криптирането и се подобри доста, но пак прекъсва често.
edit:
Момчета, аз вдигнах ръце вече :) Много капризна работа, постоянно губи връзка и накрая взех, че share-нах wireless-a на компютъра към WAN port-a на LevelOne-a и от него текна идеален интернет, без прекъсвания и към другите устройства... Щеше ми се да не съм зависим от PC-то, но пак е вариант.
Благодаря, че се включихте!
е добре де, ше попитам все пак глупаво. Защо не пуснеш един кабел между тях, като са на 5М разстояние?
Трябва да дупча кухненския шкаф, да прекарвам кабел по стената, по цялата каса на вратата и т.н. Скрил съм почти 100% от кабелите и не върви изведнъж да опасам с жица точно входа на стаята. :029:На много хора не им пречи, но вкъщи като видим кабел получаваме кожен обрив. :)