Отговор: мрежа без сървър
лаптопа как се свързва през рутера - wireless 54mb ( ~5mb/s при перфектен обхват и перфектна мрежа без "мръсен ефир ) и отделно те бави firewall-a
преди време имаше значение за кабела при 100mb/ lan.
ако лаптопа или компа имат гигабитова мрежова карта - кабела вече е без значение.- връзваш ги - задаваш твърди Ip и на двата - примерно 192.168.1.10, маска 255.255.255.0 , и на другия 192.168.1.11 и същата маска и си готов.
Цитат:
Първоначално публикувано от
vandu
рутера е до 300mb
а лаптопа ? - няма значение кой е до 300мб, след като другия е до 54мб
Цитат:
vandu
ЗДР. Искам от един настолен компютър да прехвърля 60GB на лаптоп. Успях да направя мрежа през рутера, но връзката е много слаба ( нз защо) около 1MB/s. Имам някакви спомени че два компютъра могат да се свържат без да минава през рутера директно кабел ланкарта-ланкарта.
Сещам се и за някаква връзка през рутера чрез правене на "мост", но и за това не съм сигурен на 100%.
Ако лан картите са по-стари, за директна връзка между ще ти трябва кросоувър кабел. Макар, че всъщност защо правиш връзката между компютъра и лаптопа безжично, включи и лаптопа с кабел в рутера и ще имаш 100mbps връзка
:offtopic: Заглавието кърти обаче!
А сървър без мрежа не щете ли?! :taz
Цитат:
glowndark
Ако лан картите са по-стари, за директна връзка между ще ти трябва кросоувър кабел. Макар, че всъщност защо правиш връзката между компютъра и лаптопа безжично, включи и лаптопа с кабел в рутера и ще имаш 100mbps връзка
нещо по-друго ли казах аз по-доло ?
първоначално мислех че не съм направил връзката като хората, но явно съм разбъзикал някои настройки, понеже и скоростта на нета ми падна до 1,4 MB
Цитат:
vandu
първоначално мислех че не съм направил връзката като хората, но явно съм разбъзикал някои настройки, понеже и скоростта на нета ми падна до 1,4 MB
нета няма никаква връзка с локалната ти мрежа
нета може да те ограничат , но в рутера , освен ако не си активирал QOS ( qualiti of Service ) или т.н Шейпинг , няма как да те огранича в локална връзка да имаш по-слаба скорост.
"освен ако не си активирал QOS ( qualiti of Service ) или т.н Шейпинг" това на компютъра ли е някаква настройка, понеже рутера го ресетнах обаче връзката по wi-fi си остава скапана, а като му сложа кабела всичко си е ОК.
Миналата седмица пак правих подобна връзка и тогава ми направи впечатление че пак се скапа нета, но на другия ден бях решил да му сменям уина и не му обърнах внимание. След като го смених нямах проблеми.
Цитат:
vandu
"освен ако не си активирал QOS ( qualiti of Service ) или т.н Шейпинг" това на компютъра ли е някаква настройка, понеже рутера го ресетнах обаче връзката по wi-fi си остава скапана, а като му сложа кабела всичко си е ОК.
Миналата седмица пак правих подобна връзка и тогава ми направи впечатление че пак се скапа нета, но на другия ден бях решил да му сменям уина и не му обърнах внимание. След като го смених нямах проблеми.
Това е в рутера- влзе и го спри, спри и firewall-a в рутера .
след като спрях firewall и channel width го настроих на 11n оправи малко, но не както трябва.
Направи ми впечатление като вляза в wireless network connection status скоростта която ми показва там постоянно играе, понякога пада до 20-30Мbps, също така ми направи впечатление че списъка с мрежите много се променя, когато скоростта падне на 20-30Мbps от 15-16 мрежи останат само 2-3, и след минутка като качи скоростта на 300 се появят всички.
Когато включа компа връзката е на 150Mbps, трябва да wierless connections да му дама disable/enable и чак тогава се оправя.