Най-напред извинете ме за лаишкия въпрос, но в областта на мрежите хич ме няма. Та значи предлагат ми да ме вържат в мрежа или чрез кабел или чрез някакво устройство за безжичен лан [:I] (не знам как се казва, но представлява една кутийка 10х8х3 см. и има две малки антенки и си стои в стаята, няма голяма антена на балкона). Та въпроса ми е кое да избера кабела или ... Прочетох и темата за гръмотевиците и гърменето на компютри, а аз живея на високо, това лято като гледам каква жега е от сега май боя гръмотевици ще има.
Благодаря предварително!
P.S.: А тарифира се и входящия и изходящия трафик голяма набутка ли е?
И аз не съм кой знае какъв специалист ама какво е разтоянието? Но според мен КАБЕЛ е истината! Аз съм на wireless lan и мога да ти кажа че често започва да "насича" през зимата когато е лошо времето! Незнам може да е и от монтажа ама е факт! Относно трафика аз не плащам ама не съм с нет като на повечето учасници тук (256 -512к), но мисля че нетрябва да се плаща на изходящ трафик!
Значи разстоянието е около 110 метра, обаче понеже няма желаещи на по ниски етажи трябва да ми го прекарат от съсъдния блок до моя етаж, който е високо и се притеснявам при някоя гръмотевица да не ми гръмне копютъра. А иначе знам, че по принцип изходящият трафик не се тарифира ама тия го тарифират. Та въпроса ме е средно колко е изходящ трафик се пада на 1МВ входящ като се отварят само страници , а не се тегли или се изпращат прикачени файлове. А прочетох в архивните теми, че е от значение и разстоянието там въпроса беше за 300 м и имаше проблем при мен са 100-120 м максимум, предполагам, че затова ме питаш за разстоянието, дали ще има проблем?
Точна така за това те питам за разтоянието, няма да имаш никакви проблеми с него! Относно гръмотевиците не съм чел дори темета ама колегите май са му хванали цаката! Не мога да ти отговоря на МБ страници колко е изхдящия трафик но можеби около 20% (супер хипотетично щото зависи и от страниците трябва някой от Големите да ти каже)
П.С. значи съм бил на крачка от истината! При Julian е 16% така че истината е някаде там между 15-20% е изходящия!