-
HELP .....
moje li niakoi da mi pomogne , helppppp
shefkata iska da i pusna mrejata na laptopa it kam nasta mreja na slujitelite. slojih si kabela i kato go mera s multiceta vsichko si e OK ama kato svarja kabela i niama mreja. niama nito ping nito pc-ta. i na huba (3com) si sveti postoianno zelena svetlinka i na laptopa pak sveti zeleno a mreja niama?
kajetekakav e problema. toia kabel go mestia na drug pc i si e ok.
da ne bi da ima znaeshenie metrite kolko e kabela. ne e poveche ot 35-40 metra.
help :)
txs
-
HELP .....
Погледни по-внимателно как са подредени кабелчетата на конекторите 1 и 2 пин както и 3 и 6 трябва да са ти на по един чифт
-
HELP .....
най - вероятно проблема ще е в драйверите на лаптопа
-
HELP .....
35-40 м не са проблем в никакъв случай. Това, което ти пише fori, е така, но нали казваш, че на друг PC същият кабел си работи ?! Дали мрежовата карта на laptop-а е правилно инсталирана? Опитай ping от laptop-a към себе си - понякога това може да ти покаже дали няма някакви проблеми с протокола или мрежовото устройство. Ако няма ping, махаш картата и я слагаш отново (имам предвид като драйвери). Друга възможност е неправилно конфигуриран мрежов адрес / маска - т.е. laptop-a да остава извън обхвата на мрежата или пък дублирано IP (малко вероятно, тъй като в този случай ще има предупреждение).
-
HELP .....
Абе мрежата да не би да е на автоматична настройка и съответно като мак адреса е друг на лаптопа и няма въобще да има мрежа.
-
HELP .....
mi oste po-interesnoto e che vzeh oste edin switch za proba.
kakto i da go puskah pak niama mreja i niama.
ostava da e ili mnogo kofti kabel (obiknoven utp kabel) ili mrejovata karta na laptopa e kofti.
niakoi ima li idei niakakvi?
-
HELP .....
сложи драйверите за чипсета на лаптопа от производителя.
ако и това не помогне........