Изчезнал достъп до IP адрес?
Колеги, някой да има идея защо ми изчезна достъпа до IP-то на вилата през нет-а? Същевременно, ако пусна телефона си на HotSpot през 4G и закача лаптопа през него, нямам никакви проблеми? Ако се свържа към мрежата вкъщи няма достъп? 2-3 приятели също не го достигат от техните доставчици? Това от днес, до вчера нямаше проблеми.
Отговор: Изчезнъл достъп дп IP адрес?
IP - то нали с цифрички го въвеждаш...
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
IP - то нали с цифрички го въвеждаш...
Както винаги до сега. Но го виждам само през мобилния нет.
По едно време си влизах в пощата не с abv.bg, а с цифрички. DNS-си се били омазали.
Пробвах сега, но не става с цифрички, но на техномаркет става 91.230.195.162
Възможно е от отсрещната страна на доставчика нещо да се е случило.......
След два дни разговори с Мтел и слушане на музика, взеха че си оправиха нещата.
Тамошният нет от Мтел ли е?
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Тамошният нет от Мтел ли е?
Всичкият от тях, под едно или друго име. Там е 4G модем. Сега вече ми работи всичко. Телеметрията, камерите, хладилника и бойлера. ;)
Като им звъниш, музика ти пускат...:) Я звънни на другият номер за включване и затвори. След 10мин. ти се обаждат и така така имам пропуснато повикване от този номер....:) Симпатяги.:)
Музиката е поне 20-30 минути. След това една кака задава умни въпроси и накрая разбира, че не знае нищо. Предполагам, че мига тъпо. Обещава да се обадят по-умни. След 1-2 дни се обаждат. Първите двама се уцелиха кретени, не направиха нищо. Третия излезна разбран и ми реши проблема. Иначе рекламата им е на ниво. За съжаление съм на място, където нямам алтернатива. Добро, лошо, това е. Да работи някак си.
Този 4G модем не му ли се задава ново IP при нова конекция или е статично IP-то?
На телефона ми последните две цифри на IP-то се сменят при ново свързване /активиране на данни/.
Там беше първата битка, обещаха статично IP. После се оказа, че не е никак статично. Та имах една седмица борба да получа статично. Получих го. Аз и да не е статично, си ползвам всичко, но с админа имам проблем. Трябва да ида на място за да админвам камерите. Иначе през облак не ми е проблем да ги гледам, да пускам хладилник, или бойлер, дори да нямам статично IP.
При 4G модема е по-различно от телефона, това се води фиксирана услуга. Закачен си към дадена клетка. Всяка смяна на клетката е 8 кинта. но пък имаш 25 гига трафик за 13 лева. На телефона е друго. Читавите камери имат обезпеченост да работят всякак, Облак, DDNS ..., админа е зор, без фиксирано IP. Трябва да имаш PC на обекта, или друг хардуер да ти казва моментното IP.
Моля някой админ да ми оправи заглавието, че от бързане съм смотал ИзчезнАл и дО. ;) Сега го виждам. ;)