Отговор: Помощ за избор на рутер
Цитат:
Първоначално публикувано от
Angels
И двата са бюджетни тояги...вземи нещо читаво и се радвай на живота:)
Приемам предложения.... нямам представа, кое влиза в графа читаво. :D
Цитат:
Първоначално публикувано от
Angels
Приемам предложения.... нямам представа, кое влиза в графа читаво. :D
И от 50лв. да вземеш все ще върши работа,въпроса е колко и каква?
Погледни моделите на Linksys,добрите почват от 200лв. нагоре....
Ако просто търсиш рутер,и бюджета е около 100лв. тогава,няма никакво значение марката и модела..
Сменил съм поне 10 подобни,най-накрая си взех Linksys EA8300,и нещата си дойдоха на мястото.:)
Успех в избора...:Drinks:
айде пак се започна с изхвърлянето...
1. колко клиента ще се връзват на този рутер?
2. какво ще правят те? (ще си чатят, ще ровят в тубата или ще теглят торенти...)
3. колко стени трябва да пробие?
4. още поне 10 други подобни "маловажни" въпроси...
аз лично съм с Асус-а с две антени и се подписвам под следното:
менюто и настройките са доста неинтуитивни, но настрои ли се, няма забиване, няма нужда от рестарт, няма забавяне
.... и има доста добра софтуерна подръжка от страна на Asus.
Ами устройствата са два смартфона, един смарт телевизор и лаптоп, като много рядко всички устройства са вързани едновременно... Сегашния като се вържат повече от две устройства и третото овисва... Какво ли не го правих, не ще и не ще. Често забива, няма и добро покритие през две стени. Лаптопа и телевизора са на два метра от рутера и за тях ми трябва бърза безжична връзка (world of tanks :D ) За телефоните не е толкова важно те рядко са вързани към домашната мрежа.
Гледам Tenda ac10u. Изглежда добре като параметри. Някой да ползва? И аз търся нещо за домашна употреба...
преди няколко месеца взех този: https://www.tp-link.com/bg/home-netw...er/archer-c20/ - около 50-ина лева струва. много съм доволен, засега работи без грешка.