-
Разделяне на скоростите
Как да разделя локалния от интернет трафика. Понеже ограничавам скоростта с CBQ искам локалната мрежа (192.168.1.0/24) да запази пълната си скорост или посочена от мен такава, а трафикът идващ от Интернет да бъде ограничен също.
Знам, че това става с маркиране на пакетите, но не успях да направя работеща комбинация от правила.
Някой може ли да ми покаже как става номера с маркирането на пакетите влизащи и излизащи от (eth0). Интернетът постъпва от eth0 (през друг компютър, който държи модема). eth0 също е и интерфейса за локалната мрежа.
Не ме питайте защо мрежата е изградена по този начин - имам си причини. Това е оптималното решение в условията ми.
Мерси предварително.
-
Разделяне на скоростите
ne ti e neobhodimo markirane za celta ti trqabva obiknoven u32 filter i edin virtualen interfeis na eth1 primerno eth1.0
ako klientite she teglqat ot rutera prosto slagash kontenta na eth1.0 i s parent class mu kazvash da se sheipva na 100Mbit i tova e cqalata filosofiqa...
-
Разделяне на скоростите
-
Разделяне на скоростите
E ako ne znaesh kakvo e u32 filter obqasneniqata mi shte sa izlishni za tova ne e losho da prochetesh malko i posle da zadadesh pravilniqa vupros ...
eto i kakvo da prochetesh :
1. www.netfilter.org iptables tutorial
2. iproute 2
- tc manual
- cbq.init
3. Malko praktika i ako imash vuprosi sled tova shte se radvam da sum ti polezen no ne chakai sichko na gotovo...
-
Разделяне на скоростите
Ще прочета каквото трябва. Мерси!
Начи не може по начина само с маркиране на пакети и CBQ? Така ли?
-
Разделяне на скоростите
Начини много, някои са ти посочени. Най-правилния е вторият отговор на alexandro.
Четене и проби, това е решението(най-вече проби). Ще ти върши работа и по-късно:).
Съдейки по това, че не знаеш какво е u32 filter, явно ползваш cbq.init. Като за начало е много хубав скрипт, но много скоро спира да върши работа. Докато не започнеш сам да си сглобяваш скриптовете, никой не може да ти помогне, дори и да ти го обясни максимално добре. А и след това, като обясниш ситуацията и поне част от скрипта, по-лесно ще може да ти помогне някой.
-
Разделяне на скоростите
Intersno kak moge da se reshi problema mu v windows sreda?
S koi programi i pomoshtni sredsta bi stanalo?
-
Разделяне на скоростите
Total Trafic COntrol ili BSB ( bsb.net.ru )