Забавяне при теглене от LAN мрежа
Проблема е следният. Share-nala съм си целия дял Е с музика и филми в мрежата, но хората, които теглят се оплакват, че свалят един филм за около 10 часа. Питат ме дали не съм сложила някакви ограничения на скоростта на теглене. Аз не съм правила абсолютно нищо и не знам каква е причината за тази бавна скорост. Някой може ли да даде съвет какво да направя, за да се позабързат малко нещата?
Възможно е да се връзват много хора наведнъж и това да е причината... Решението е да сложиш ограничение на броя връзки по едно и също време.
като отвориш шаринг менюто има едко чопче user limit и малко под него колко юзера да могат едновременно да теглят но на дали това е проблема
Също възможно е и да ви е изграден калпаво мрежата. При нас, аз тегля от един user с 150кб/с, а от друг мога да вдигна и 4мб/с. Решението е да се оплачеш на фирмата.
То и това е една фирма-нямам думи[:(!]
Вечно има някакъв проблем - само да се покаже облаче и спират нет-а. Като ме включели в switch-a и гърмяла цялата мрежа[:D] Аз им казвам, че нямам интернет, те ми обясняват, че проблема явно си е в моя компютър и няма да дойдат, защото не можело всички да имат, само аз да нямам (оказа се след два дни, че просто това гнездо в което ме включват в switch-a не работи). Абе трябва да съм много доволна ако с непрекъснати спирания имам интернет 10 дни в месеца и то обикновено има през деня, когато съм на работа, а вечер, когато ми трява - задължително нещо е станало и няма. Фирмата се казва Нет+ има LAN мрежа в Слатина - просто го казавам, за да не се заблуди някой да се върже към тях. А ако някой знае за друга фирма, която да предлага ЛАН в Слатина - ще съм благодарна ако ми каже[;)]
За Sunny:
PC-Link започва изграждане в района на Редута и Слатина!
Ако искаш по-точна информаця кажи за кой блок те интересува: chaikowsky@yahoo.com