Пинг между кабелен модем и рутер
Проблема е следния:Имам кабелен нет към НЕТ ИС САТ обаче когато попитам диспечерката за пинга ми тя ми казва че до модема ми е 16 но като ме пингне до рутера пинга ми става между 50 и 100!!!.Не разбирам как за 50см. кабел се появява такъв пинг и какво може да е решението.А мина ми през ума и да си пусна машина с BSD да ми рутира.Очаквам вашите мнения и предложения по проблема.Благодаря предварително
Това пинг в ненатоварено състояние на линията ти ли е или в натоварено ? АКо е в натоварено може но пак не е много добре ... най вероятно имаш ограничения и нещо се е омазало ...
В ненатоварено положение!Ниякакъв досаден постоянен пинг.Рутирането става чрез DHCP server от рутера.Може би някакви настройки на съштия трябва да се променят нямам идея.
Ако питаш мен обади им се на ония фенове и им кажи да доидат да погледнат на място каква е ситуацията...
О Боце!,
къде се губиш бе човек ????
Абе питам си тук нешто ама май никой няма идея как ще се реши проблема[:(]
А проблем изобщо има ли !?
И как диспечерката ти пингва по отделно рутера и модема?
Ми мноо лесно бе .... едното да речем е с 192.168.1.1 а другото с 192.168.2.1 .... Вииж бтв да не би кабела маежду пц-то и модема да е кофти нещо ???? А чекна ли се за вируси ???я