-
75 Ohm или 50 Ohm cable?
Скивайте сега:
с мои близки познати решихме да си вкараме кабелен(TV) интернет у дома(къщите).
ама имаме проблем:
понеже гледаме да ни излезе колкото е възможно по-евтино :
- стана велик спор - дори щяхме да се избием
ЗНАЧИ въпроса е следния:
- какъв кабел да изберем?
- има ли разлика между "BNC" и "CATV" ? (ако има такава, дори и теоретична да е) - става въпрос за коаксиален кабел в края на краищата...
- та искам да знам - колко "ОМА" кабел да си вземем, та хем да не ни е скапана връзката, хем да ни е по-евтино?
/offtopic/ един от членовете на отбора ни искаше да ме изпрати на 4-ти километър, щото и на него както и на мен не са Ни ясни тези неща.
та затова реших да попитам тук.
ако въпроса ми не е ясно формулиран - явно нищо не разбирам дее....
-
75 Ohm или 50 Ohm cable?
ясно ми е , че някой ще попита какъв ни е "проблема?" .
Ами:
- 5 лева са си 5 лева - защо да не ги пийнем, или изпапаме Маа Му ????
-
75 Ohm или 50 Ohm cable?
Ами част от нашта мрежа е със BNC-та ама със 75 ома коаксиален кабел и да ти кажа скоростта е абсолютно същата като на 50 омов кабел.
Предполагам че няма да можете да използвате 50 ома защото 75омовия е предвиден обикновено за честотите на ТВ които са по-високи от тези на мрежите и съответно ще има много голямо затихване. Не мога да разбера обаче кабелният доставчик не поема ли цената на кабела ?
-
75 Ohm или 50 Ohm cable?
Щом ще е по CATV тогава 75 ома
-
75 Ohm или 50 Ohm cable?
От въпроса ти не става много ясно какво точно искате да правите - кабелна TV ли ще имате при всеки и отделни модеми или ще стига до един, а той ще раздава на другите по мрежа, но в общия случай за кабелна телевизия (и съответно за нет оттам) се ползва 75-омов кабел, а за мрежа по коаксиален кабел - 50-омов.
Ако сте решили обаче сами да си делите и TV и интернет от кабелната, да знаеш, че нещо сте се объркали - това не става току-тъй...