HELP - VPN routing&shaping
Значи проблемът ми е следният : плащам за връзка по LAN с един клуб, като имам достъп до компютрите там и влизам в интернет през VPN. Eстествено искаме да се закачим няколко човека, имаме switch. Имам един P100, 32MB edo, No-HDD, 1.44 FDD, S3Virge, който си купих специално за да играе ролята на рутер и да маскира и т.н. - предполагам сте наясно за какво говоря.
Проблем 1) пробвах с какво ли не - Bering, Leaf, Freesco, като последното е най-user friendly, само че така и не успях да подкарам VPN. Във форумите на Freesco много хора като мен питат за VPN и отговора е да си изтеглят нов Kernel и да го овъррайтнат върху стария, но никой не казва какъв кернел и откъде да го взема.
Проблем 2) Дори и да тръгне интернет-а, как хем да се мадкираме като едно РС, хем да имаме всички достъп до мрежата (за копиране на филми, музика и т.н.) ?
Съзнавам че малко се позабравих, но съм сигурен че все някой кадърен ще има търпение не само да дочете всичко, ами и да помогне. Мерси предварително!!
Ами и аз стигнах до там по принцип мнението което изказаха тука на мойто питане беше че PPPOE трябвало дасе оправи с VPN , по форумите срещнах за кърнел 2.4 нещо си но не го намерих и за момента съм в застой, ако се сетя нещо ще ти постна
Ами даже и да успеете да го направите, как ще скриете многократно завишения трафик? Тия там в клуба да не би да ядат доматите с колците а ?!?
Ами за доматите - незнам. Но в момента сме трима зака4ени на суича и ни виждат и тримата и влизаме през един юзер и парола, както и тримата имаме достъп до мрежата. Лошото е 4е искам да го направя по-културно, защото не е ясно до кога ще е така, а и искат и още хора да се вкл. от нашия блок, в нащата мрежа. Трафика не е проблем засега. Ако стане проблем с въпросната програма/рутер ще потърся и намеря начин да го огранича. Мерси! Но все още имам нужда от помощ.
Pro4eti pove4ko za MAC adresite.
Kakvo za tiah? Znam 4e vsiaka lan-ka si ima unikalen MAC adres, no nakude biesh?
леле... тея наистина ядат домати с колци ако не са си направили ограничение по мак адрес :-))
за твоя проблем, пускането на file sharing през linux box, не е от най-приятните занятия. Със Freesco ще можеш да подкараш pppoe, за vpn чесно казано не съм сигурен.По-вероятно е да не може /преди около година се мъчих с една подобна глупост няколко дена и се отказах като краен вариант/
и ще дам една идея, не е тествана но мисля че е работеща - cisco vpn client
Ok ami pod windows - ako sloja primerno winroute i uspeia da go nastroia za VPN-a shte vijdame li vsi4ki mrejata otsreshta, bez te da ni vijdat?
I imash li ideia kude moga da go svalia tozi CISCO VPN CLIENT :)
ако си поиграеш с lmhosts ще виждаш. иначе не
за даунлоуд го има в нет-а ако не го намериш ще ти дам линк утре