Свързване на 2 независими локални мрежи
Здравейте, сигурно тази тема многократно е дискутирана но ако може някой да ми помогне ще му бъда много благодарен. Значи постановката е следната: в офиса има 2 равноправни мрежи разделени една от друга с gateway с 2 лан карти на който е пуснат ICS за да има и другата мрежа и-нет. Едната е 10.0.0.0 а другата е 192.68.0.0. ОС е виндос хп. Когато се опитвам да влеза от едната мрежа в другата не става. Казва ми че няма такава мрежа, а иначе и двете имат и-нет. Пробвах на един от ПЦ да използвам команда route от конзола и да му задам маршрут до другата мрежа , но ми казава че няма такава мрежа. Ако някой може да помогне ....
На PC-то с двете Lan карти, щом е на WinXP, маркираш двете мрежови връзки -> десен бутон на мишката -> Bridge Connection. Би трябвало да работи, т.е. да се виждат двете мрежи.
/EDIT: За повече подробности ползвай функцията "Search" на форума.
Пробвах хич не става :). По принцип и аз знам че бриджа случи за свързване на две независими мрежи ама нестава, като го включа ми изчезва ICS и нямам и-нет на другата мрежа.
Аз имах почти същия случай. Даже бриджването на двете конекции скапваше изцяло връзките на компа. Мисля че ако няма нещо допълнително (софтуерен или хардуерен рутер) трябва адресите да са от една и съща мрежа.
Polzvai softueren router - Wingate i shte stane