Резултати от 1 до 10 от общо 10

Проблем с виждането ми в мрежата

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

С Уиндоус Екс Пи съм. В една мрежа сме доста компютри. В групата ме виждат като име "Niky" но когато някой се опита да влезе (бил той под 98,2000,) не ме виждат.

Not accesable, нещо такова. Та да не би да я спряна някоя услуга. Аз другите ги виждам, файруол нямам. Нещо допълнително трябва ли да се разреши.Или т.е. какво трябва да е разрешено.

Благодаря!

2.  

3. Тук е от
    Sep 2003

Трябва да си пуснеш Guest акаунта и всичко ще е ок.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">С Уиндоус Екс Пи съм. В една мрежа сме доста компютри. В групата ме виждат като име "Niky" но когато някой се опита да влезе (бил той под 98,2000,) не ме виждат.

Not accesable, нещо такова. Та да не би да я спряна някоя услуга. Аз другите ги виждам, файруол нямам. Нещо допълнително трябва ли да се разреши.Или т.е. какво трябва да е разрешено.

Благодаря!

<div align="right">Originally posted by get*-*30/04/2004*:* 11:15:09</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Вероятно не си разрешил анонимен достъп до компютъра си или най-просто казано - не си активирал Guest-акаунта. За всеки случай прочети какво съм писал тук.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

А ако евентуално не всичко е наред, ти трябва local security policy - стартираш я например от Start - Run - secpol.msc. Оттам в Local policies - User rights assigment намираш ключето Deny acces to this computer from the network и махаш от въведените в него юзъри Guest акаунта.

Мисля, че тея работи трябва да ти помогнат; успех!

6. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Windows cannot find "Niky" - me

прочетох и навсякаде разреших гуест. И на шеринг, и на secpol.msc..както D3BEPP каза...

може ли да съм спрял някойя услуга, или още някъде трябва да потърся...

...никой не ме вижда, не е реално направо....

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Ами тука вече работата става сложна... Не знам какво да ти кажа точно... Ето ти някои предположения:

Връзката на мрежата ви е лоша.

Твоята група в мрежата няма Master Browser.

В уина има настройки за минимално време за отговор на мрежовите заявки, ако се надхвърли потребителят се дисконектва. Точно къде е, не помня, но можеш да си свалиш примерно Windows registry guide и в него трябва да ги има.

Струва ми се, че ти си наясно какво правиш, но все пак за да елиминирам евентуална грешка: Guest accaunt се включва не от user accaunts, а от computer management - local users and groups - user - guest.

8.  

9. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Разрешен е всички места...

баси..

ще прегледам services

10. Тук е от
    Sep 2003

Абе ти хубаво нямаш firewall (допълнителен) ама firewall на win-а изключен ли е?

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

File & Printer sharing for M$ Networks включено ли е?

12. Тук е от
    Apr 2004

сложи си едно 2000 да ти е чиста работата))

така значи сега по въпроса

влизаш в някоя директория няма значение коя

от меню-тата горе отиваш на "Tools/Folder Options..."

там ти излиза диалогов прозорец с няколко странички, отиди на страницата"viwe" където има списък с настройки "Advancet settings"

отиваш най-долу ж този списък и слагаш отметката "Use simple file sharing (recommended)", след това натискаш бутоните "aply", "OK"

сега избери си директория която искаш да шарне6, даваш дясен бутон на мишката върху нея, избираш "Sharing..." и ти излиза диалогов прозорец в които по принцип трябва да има две отметки едната да шарнеш избраната директория а другата да предоставиш full access до нея... при теб би трябвало да ги няма, но има "Set up a home or small office network"(оцветено е в синьо), натисни върху това надпис4е... излиза ти диалогов прозорец за настройка на мрежата, ж който общо взето навсякаде натиска6 "next" освен там където ти иска да напишеш името на work grupata ж която сте се вързали. Стандартно там пише "MSHOME", ако не ме лъже паметта, та там пишеш името на вашата work grup-a и тогава даваш "next"...

След всичко това идва прозорче на което има доста отметки за избиране. Избираш най-долната "Just finish.....", нататък не се сещам вече какво пи6е6е, след което натискаш бутон "finish".

След това отиваш на настроиките на IP-tata (TCP/IP протокол-а) и там си пишеш твоите IP-ta защото оставени на аутоматиц след тази операция по настройката на мрежата ... удря6 един рестарт за всеки случай.

Ако вече и това не помогне... трябва аз да седна на PC-to!!!

аиде мъчи се там и успех

P.S. За Win98...нормално да не те вижда... това е редовен проблем.. те си влизат без проблеми само в Win9x... не6то не им е натед връзката с NT базирани системи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с мрежата
    От InternetZombie във форум Мрежи
    Отговори: 14
    Последно: 29-12-12, 19:04
  2. проблем с мрежата или ?
    От eror във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 13-09-08, 08:43
  3. Проблем с мрежата
    От deveca във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 21-11-05, 18:50
  4. Проблем с XP и мрежата
    От get във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 30-11-04, 19:59
  5. Проблем с мрежата
    От ivanb във форум Мрежи
    Отговори: 2
    Последно: 29-09-02, 14:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе