Как да подобря качеството на VCD?
Здравейте,на скоро се научих да записвам филми с вградени субтитри, и след това да ги компресирам в MPEG 4 Xvid - формат и след това да ги записвам във VSD ili SVCD формат.
Но както винаги излиза проблем и той е следния. Когато запиша филма на CD и го пусна на DVD-то няма проблеми целият проблем е в това, че картината е много гадна! Даже още преди да го записвам файла който е с вградени субтитри, изглежда много зле на PC-то. Не знам какво да правя? Как да подобря качеството на филмите, които записвам? Във какъв формат трябва да ги записвам? Каква компресия трябва да използвам? Моля помогнете! Благодаря Ви!
Не мога да разбера какъв точно ти е проблема???
Т.е. ако записваш VCD-та с цел да си ги гледаш на компютъра, просто зарежи това начинание и се отдай на DivX или XviD.
VCD-тата се записват с цел да се гледат на VCD/DVD система, и по-точно на телевизор, затова и качеството на компютъра ще ти е гадно, но ако пуснеш на система за домашно кино - там ще изглежда добре!
Не забрявай, че кинескопите на мониторите и телевизорите имат различна структура, затова самото конвертиране на филм към VCD прави същият филм "годен" за гледане на TV-екран.
Ако филма ти поначало е с лошо качество, никаква конверсия не го спасява - и на TV ще е с лошо! Затова подбирай да конвертираш филми само с хубаво качество.
И накрая един съвет: Записвай VCD на възможно най-ниска скорост - примерно "4х". Малко е изнервящо чакането, но пък си заслужава.
vcd е mpg1 и не може да бъде подобрено. самата конверсия се свежда до премахване на голямо количество информация и свеждането й до струкурата на стандарта mpg1. не може да бъде подобрено нищо, защото това е все едно да искаш дестилираната вода да бъде сладка - просто едното изключва другото
Прави си филмите на SVCD и един филм го прави на 2 или 3 диска. Така качеството ще е добро.
Целта ми не е да записвам ВСД-та за да ги следам на pc-to,а за да ги следам на DVD.
Благодаря ви за съветите ще се възползвам от тях! Помогнахте ми много! чао
Защо ти е да го подобряваш не ти трябва мен ,ако питаш вземи си един DVD Rom и си купувай дисцове оргиналета :) Стифлар как изкара сноши в дискотеката тия 2-е успея ли д ги изгониш ?? :)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Защо ти е да го подобряваш не ти трябва мен ,ако питаш вземи си един DVD Rom и си купувай дисцове оргиналета :) Стифлар как изкара сноши в дискотеката тия 2-е успея ли д ги изгониш ?? :)
<div align="right">Originally posted by travoltino*-*15/08/2004*:* 12:44:37</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
ето това е причината да има нужда от модератори!