Най-разтърсващата песен в живота ви...
Затворете очи за три секунди и си представете, че сте някъде далеч от тази реалност, сами, необезпокоявани от никого и нищо. Коя песен бихте искали да чуете в такъв момент? Има ли такава песен и с какво я свързвате? И защо именно тя е "ПЕСЕНТА"?
Сега отворете очи [колкото и да не ви се иска] и кажете има ли такава разтърсваща песен, която можете винаги да слушате отново и отново и която с чиста съвест бихте могли да наречете "Песента на моят живот"?
За мен такава песен определено е: <font color="blue">"Run To You"</font id="blue"> на <font color="red">BRYAN ADAMS</font id="red">!
А за вас?
Loreena McKennitt - The Mystic's Dream
http://www.data.bg/f.php?fid=5944157
В различните периоди на живота си съм имала такива, но една никога не вярвам да остане за постоянно , защото самата аз се променям и не 'чувам' вече себе си в нея , което не значи, че тя е престанала да е добра, а че аз искам още нещо. Спомените обаче , които тя носи, когато я чуеш са твоята история в ноти.
Последния път, когато мислих за такава песен бе за "No son of mine" на Genesis.
чак абсолютно любима песен нямам, но имам "лошия" навик да се заслушвам в текста на песните
една от песните в моя "вечен" списък е "Celestial Sanctuary" на Bolt Thrower. текстът в комбинация с музиката е нещо, което въздейства мнооого дълбоко. както обаче споменах по-горе, човек трябва да осмисля и текста - без това възприемането е само на аудио ниво. песните имат текст не само за да има там някой, който да "квичи", а и за да предадат някакво послание...
За мен такива песни са "Sombady else's lover" na Total Tuch i "Baby don't go" na Close to you
HYPOCRISY - Drained
П.П. FearMe много си прав за текста и за съжаление повечето хора слушат "голият мелодичен фон" [:(]
песента Paloma на Каетано Велосо и Besame Mucho оригинал на една испанка ...разтърстващи ...карат те да настръхнеш .Една Българска роза на Паша Христова същто така:о))
Саундтрака на Блейд - wellcome to the BLOOD DISCO! :)
A-HA - Minor Earth, Major Sky
Много ми е трудно като се има предвид че имам около 150 аудиодиска и около 1500 mp3-та, но последното нещо, което ми направи впечетление е песента Pale на Within Temptation. Има я на mm.gen.wazzzup.net. Чуйте и ще видите. Нищо особено обаще действа много добре на душата.
Не знам дали ХИМНА НА БЪЛГАРИЯ влиза в тази категория, но като го чуя и всичко се обръща в мене.
Beverley Craven - Promise Me
Много яка.
Но в никакъв случай не ме вълнува повече от Мила Родино!!
Васил Найденов - По първи петли, Диана Експрес - Душа камбана и Диана и ловеца.Metallica - For whom the bell tolls,( това наистина е добре никой да няма наблизо бкогато го слушам:-)) Iron maiden - Aces high