Хубав полу-български филм!
трудно ми е да повярвам, но е истина - големи актьори са снимали хубав, високобюджетен филм в България, който не е пълна помия, а точно обратното!!!!
става въпрос за "Stonehearst Asylum", в който играe Кейт Бекинсейл (!!!), Бен Кингсли и Майкъл Кейн!
няма да пиша спойлъри, няма да го хваля повече (нито критикувам), просто драскам тук няколкото реда на пълно изумление, последвало съмненията ми, породени от 1-2 познати мутри на български актьори, цанени за статисти
ето такива филми да снимат в България, а не бълвочи като "Непобедимите N" (в инвалидни колички)
Отговор: Хубав полу-български филм!
Automata също е сниман в България, ако Бандерас може да се класира в същия ранг като актьор. НДК-то се появява в кадър, даже Любо Нейков участва и то не само като статист, има дори една реплика на английски! :) Надписите на края съдържат 99% български имена. Сега колко филма "не е помия, а точно обратното" е вече друг въпрос...
да, Бандерас е дори още по-голяма звезда, но за съжаление "Аутомата" е далеч от определението "добър филм"
идеята е хубава, но всичко спира дотам, защото филмът върви мудно и без никакво напрежение, героите са плоски, без никаква история и не убеждават
България се превърна малко или много в достъпен декор, но за съжаление само дотам
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
трудно ми е да повярвам, но е истина - големи актьори са снимали хубав, високобюджетен филм в България, който не е пълна помия, а точно обратното!!!!
става въпрос за "Stonehearst Asylum", в който играe Кейт Бекинсейл (!!!), Бен Кингсли и Майкъл Кейн!
няма да пиша спойлъри, няма да го хваля повече (нито критикувам), просто драскам тук няколкото реда на пълно изумление, последвало съмненията ми, породени от 1-2 познати мутри на български актьори, цанени за статисти
ето такива филми да снимат в България, а не бълвочи като "Непобедимите N" (в инвалидни колички)
Наистина стойностен филм!
Пише ли или кажат ли "по произведението на ... ", демек сценарият да не е писан от холивудски сульо с идеята да се правят пари от него, голям е шансът филмът да е рядко срещано добър.
Доста хора разбраха, че има нещо българско в него едва на надписите накрая.
Ама защо така продуцентите ги е страх да сложат български актьор за цвят в някоя главна роля. Поне на мен, не са ми кой знае колко известни актьорите от главните роли във филма. Нашите щяха да се навият за доста по малко пари ;)
Кейт Бекинсейл е избрана за най-секси актриса за 2012 или 2013 (точно след последния Underworld), a двамата мъже са някъде в долния сегмент на клас А актьорите, на всичкото отгоре към края на кариерата си, нямали късмета да ги кастнат за някой абсолютен хит, че да получат шут нагоре
(за разлика от тон бездарни свирки и свирчовци, участвали примерно в Хари Потър, Здрач и прочее тийнейджърски ч*кии)
ее ,Майкъл Кейн или Бен Кингсли ако не са ти известни .. Кейт също има добри филми в общи линии не се снима в бози
Аз също съм очарован от екипа - български - на филма. Дори в котелното се мярна Малин Кръстев и се зачудих, какво прави там, но после ми се изясни всичко. Важното е, че не е съсипан сценария по книгата, защото примери за противното има бол. Има някаква смътна надежда за съвременното българско кино все пак...