Филмите, които са ви изненадали най-приятно
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не се ли пише Танцьорка :)
<div align="right">оргинално мнение на KOKOSH</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
--off--
Изреченията не се ли пишат с точка накрая? [;)]
--off--
<font color="blue">-------------------------offtopic-------------------------------
Kirande отново се изказа съвсем на място - кефи ме[;)]
-------------------------offtopic-------------------------------</font id="blue">
Wireman, този месец на 450MB и няма да мога да го дръпна, но другия ще си пусна неограничен и ще ти се обадя ако можеш да го качиш. Ако е проблем ще пробвам да го изровя от видеотеките, ако го има естествено. Благодаря за помощта.[:)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не се ли пише Танцьорка :)
<div align="right">оргинално мнение на KOKOSH</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
--off--
Изреченията не се ли пишат с точка накрая? [;)]
--off--
<div align="right">оргинално мнение на Kirande</div id="right">
Ами то има две точки и скобичка [дясна] [;)]
Ми аз освен да започвам да го качвам, че ще ми отнеме 1 седмица.. :)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ми аз освен да започвам да го качвам, че ще ми отнеме 1 седмица.. :)
<div align="right">оргинално мнение на wireman</div id="right">
Ами май не остава друго освен да ме поканиш у вас да го гледам[:D][;)][:D]
--off--
Изреченията не се ли пишат с точка накрая?
--off--
xaxa [;)]
"Hubavite sela hubavo goriat" Srup
ski e filmut niama takuv da znaete
"Хълмът на боровинките" (Blueberry Hill) - български е, нов.. [:)]
@Sunny: http://bubu.to/wireman/videos/Dancer%20In%20The%20Dark/
P.S.
Не се чувствайте задължени с нищо.. [:P]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">"Хълмът на боровинките" (Blueberry Hill) - български е, нов.. [:)]
@Sunny: http://bubu.to/wireman/videos/Dancer%20In%20The%20Dark/
<div align="right">оргинално мнение на wireman</div id="right">
82734578 благодарности wierman[:)]
"Жива плът" - мисла че беше на Педро Алмодовар хах ! Брутален филм ! Освен това имаше още един - не съм сигурен как се казваше, "Отмъщението" или нещо подобно, с Антонио Бандерас и Анхела Молина - не по малко брутален, от ранните години на Бандерас преди да иде в Холивуд....... А ! Някой случайно да е чувал за "Подземен сблъсък" - Омар Епс и Л.Л.Куул Джей.....
няма какво друго да кажа - бе дайте да ги обсадиме тия филми :) някой гледал ли ги е кефат ли го и т.н. писна ми само да си тропам пръстите кой ме кефи и кой не без другите да си казват мнението. Та - заповядайте ...[;)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">-- > Riptor вземи гледай тия ако не си [:)]
Bastard - Destroyer of Darkness
Ranma 1/2
Hunter X Hunter
-- > А за другите:
Naked Weapon
Equilibrium
<div align="right">оргинално мнение на DeathKnight</div id="right">
Equilibrium-a mi go preporuchvaha i drugi - shte te poslusham.[;)]
Прочетох внимателно всички мнения тук и за пореден път се уверих колко са различни вкусовете и разбиранията на хората. Само на две три места срещнах заглавия на наистина невероятни филми (според мен), но тук ще напиша само няколко, които не срещнах никъде:
Pay it Forward
Apocalypse Now (оригиналната версия и redux)
Unforgiven (Clint Eastwood)
Cast Away
Забравени филми:
American Beauty
Dances with wolves
The Gold Rush
От по-известните и все още незабравени (и спорни) заглавия:
Titanic
Сигурен съм, че с това което ще напиша сега ще предизвикам възмущението на мнозина [:p] ..... но може пък и това да целя.
Та на въпроса - тука ми говорите основно за филми правени ( с малки изключения ) в последните 5 години. ОСНОВНАТА част от тях не могат да се нарекат с нищо друго освен "дъвка за очите" . Толкова са плиткомозъчни, че даже се чудя как са били направени толкова тъпи (и за това се иска талант да знаете). Освен спецефектите в тях няма нищо. Все едно, че гледам оживели комикси (то голяма част са си комикси на практика).
Ето какво искам да кажа :
1. Кино си прави от >100 год.
2. Кино се прави не само в Холивуд и в Индия (макар че има хубави филми правени и на двете места)
3. Апогея на киното като ИЗКУСТВО (не като бизнес) е някъде от края на 50-те - до края на 80-те на 20 век. Еденици са хубавите филми извън този период и то основно преди '50 г.
4. Разбирам,че за вкусове не се спори, но цитирам: ПРОЯВАТА НА ЛОШ ВКУС НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВДАЕ С "Въпрос на вкус"
Няма да цитирам много филми, но тези си струват
1. Всички филми на братя Маркс (не ги бъркайте с Карл Маркс - то не че него някой го помни...) - комедии за незапознатите.
2. "Дискретния чар на буржоазията"- Бунюел, "До последен дъх" - ранния Белмондо, "Самурай" - ранния Делон ( между другото "Шофьорът" с Райън О'Нийл много прилича на римейк, но качествен). Това са бегли щрихи от мощното френско кино
3. Фелини (от него искам да спомена нарочно "Репетиция на оркестър" като негов по-неизвестен филм), Серджо Леоне (ако някой ми каже, че друг е правил по-качествени уестърни - цял ден ще се смея с пълен глас), Еторе Скола ( "Балът" супер филм без нито една реплика в него), Бертолучи ("ХХ век"). Това е част от Италия.
4. *****( СССР) - братя Михалкови,Елдар Рязанов...
5. Швеция - Бергман.....
..... Омръзна ми да пиша. Ако на някой съм досадил - моля да ме извините, това ми е болна тема
Хм тези които ме впечетлиха са:
1American History X-Невероятен филм
2.The Green Mile-Класика
3.Road To Perdition
4.Enemy At The Gates
5.Spy Game
6.Seven
7.HEAT-------любимия ми филм за вечни времена<font size="2"></font id="size2"><font color="black"></font id="black">
[:D][:D][:D]
LazyDog ето едно филмче в твоя стил - от Великото руско кино :)
Соларис CD1 и CD2
Който не умре от скука до края и евентуално ако успее да проумее смисъла му съм сигурен че ще го хареса [:p]