Отговор: Помощ при избор на мултимедиен плейър .
Зависи за какво ти трябва.
И колко си съгласен да платиш по-високата цена например, ако е само за филми (без приложения, които някой са ексклузивно само за Андроид) и музика, бих избрал мини компютъра, винаги. Тъй, като не си ограничен само
до една или две ОС-и (втората е Open-Elec), както е при Android.
При PC, софтуера има доста гъвкавост.
Даже e възможно и някоя игричка да си пуснеш директно на мини PC-то.
Недостатък, е че са скъпи и шумни (освен ако не заложиш само на пасивно охлаждане). Не са икономични ( например работят 24/7) сравнени с Android TV Box.
Така, че всичко е до приоритетите, и колко си готов да платиш.
Цитат:
Първоначално публикувано от
h4rd2kill
Като цяло и на мен ми се вижда по- гъвкаво мини PC. Дори в момента имам вързан такъв към TV, но е леко стар (i5 6500) и не може да се справи с UHD. Предполагам визираш, че pc е по-скъпо?
Да точно така. Със UHD може да се справи . Но трябва да му добавиш една видеокарта. В момента използвам PC ( което ще сменям скоро) със i5 2400 със GTX 1050 Ti.
И мога да ти кажа, че няма проблем със UHD файлове 4К@60Hz.
Но, е остаряла платформа и не става за съвременни игри или за натоварваща процесора работа.
Медиа плеъра за 4K който използвам е от подписа (първият). Но, ако не бяха приложенията във Android, които използвам, не бих взел се връщал повече.
Цитат:
Първоначално публикувано от
gogogogov
И за двете трябва операционна система.Трябват и приложения за да гледаш UHD.За андроид са повече.Има боксове за 100-200 лв.За игри трябва компютър.
Един бокс, обаче има доста кратък живот сравнен с mini PC или компютър.
Както и хардуера му остава същият. Единствено може да му добавиш повече "място" (има боксове с вграден SATA порт)
(сменил съм два бокса, а компютърът е същият)
Андроид-а му не се обновява до безкрай. Докато например с Windows 10, нещата стоят по друг начин.
За съжаление няма как да добавя видео карта, че системата е затворена - HP elitedesk 840. Иначе може би щеше да е по- лесен избор. Сглобяването на нова машина ми се вижда скъп вариант. Какви са тези боксове за 100-200 лв.. Аз гледах нещо като dune HD 4k.
Първото ми е мини-РС (от дясно на рутера), а второто медиаплеара Ugoos AM6 Plus - с 2 ОС Андроид и CoreElec. И с двете се възпроизвежда всичко, от което аз имам нужда.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fd850e5090.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...298de8f03d.jpg
Благодаря за съветите. Как му пускате UHD съдържание на машините - по мрежата стабилно ли е или външен хард през usb. С какво правиш компромис в сравнение с dune?
Аз лично пускам съдържание на Ugoos-а по гигабитова лан мрежа от миниРС-то и от геймРС-то. За моите нужди не смятам, че правя някакви компромиси. По принцип винаги съм бил привърженик на НТРС (компютър за домашно кино) и съм бил с такива (малки, безшумни) много години. Сега за пръв път взех мултимедиен плеар и съм доволен.
Аз винаги съм бил за медиен плеъйр. Направен за точно това което ти трябва със софтуер пригоoен да прави пускане и гледене на филми. Удобно дистанционно и липса на глупостите на Ундолса - ъпдейти точно когато не трябва. Много по евтино е да си вземеш един Zidoo или Dune от колкото едно мини ПС за 4к видео.
Пускам филми и музика от NAS по Гигабитова мрежа това е най-доброто. Преди бях с шерните ресурси от ПС но с проблеми. Всички модели на Зидоо и някои на Дюн предлагат САТА връзка с диска. Това е по добре от УСБ. Прехвърляш съдържанието по мрежа или директно дърпаш на този диск.
Дали ще е от Nas или от РС, ресурсите се достъпват по едни и същи мрежови протоколи и съответно няма разлика. Просто обикновеният потребител не разбира елементарните принципи на споделянето на ресурсите и начините за достъпа им. В интерес на истината, те се усложниха в известна степен в последно време, заради съображения за сигурност. Нямам абсолютно никакви проблеми с достъпването на ресурси от РС-та в мрежа. Но се искат определени познания за съвременните принципи на достъп.
Да протоколите са едни и същи за достъп но операционните системи и приоритетите им за мрежата са различни. При ПС имам проблеми когато някой гледа филм от ПС и аз реша да качвам друг филм или да копирам от това ПС. Филма на плейъра започва да цикли. Никога тонова не става на НАСА.
Проблемите с виждане и споделяне на ресурси го няма при НАСА.
Nas е просто един олекотен РС с хардуер и ОС оптимизиран за споделяне. От всяко едно РС (е за предпочитане е да има приличен райд контролер) мога да ти направя приличен NAS с дисков масив в Райд и добри дискове. Има си и съответните ОС за тази работа. Но все пак наистина това не е работа за обикновения потребител и фабричен NAS е отлично решение.