Re: Помощ при избор на мултимедиен плейър .
Ами защото в момента гледам няколко сериала по Нетфликс - 4к HDR Atmos.
Имам 2 варианта:
1, през приложението на ТВ имам 4к и хдр, но нямам атмос.
2, През компа имам FHD, нямам HDR, но имам АТМОС.
И така като гледам за 200-250лв бодвам една GT 1050 и имам и HDR и 4К и Атмос :)
п.с. Apple Tv 4к покрива нетфликс изискванията, но не съм наясно, как стои вълроса с МКВ-тата от торентите.
Отговор: Помощ при избор на мултимедиен плейър .
Не съм тествал Apple 4k TV, но на Apple не им е силата гъвкавостта и пускането на пиратско съдържание.
Помисли добре все пак. Сериалите ще свършат, а се лишаваш от удобството на плеъра /дистанционно, без нужда от поддръжка, безшумно и икономично/.
E мисля го. И то много.
Атмос съдържанието ще се увеличава и то може би най-много в амазон и нетфликс.
Сега чета ревюта на ябълката, оказва се, че и за нея има коди. Има и ВЛЦ.
Аз лично бих ти предложил да забравиш че имаш атмос и така да се опиташ да вземеш най-доброто решение за теб.
До колкото си спомням от това което ти представлява системата бих направил сравнение с телевизорите които софтуерно поддържат HDR но хардуерно НЕ и фактически картината изглежда зле. Не го приемай като обида но въпреки че разполагаш с атмос реално си далече от истинското усещане за това. Да 1000 пъти е по-добре с нея от колкото само с ТВ-то но заради нея по скоро не би трябвало да правиш компромиси с другите неща.
Пак казвам без да искам да те засегна, просто го приеми като по-различно мнение от твоето. Аз лично така бих направил, забравям за атмоса и се опитвам да реша кое би било най-полезно за мен.
Много правилно са те посъветвали по-горе.
Вземи си актуално устройство, което може "да чете" възможно много формати и разбира се с поддръжката на HDR, 4K, Dolby Atmos, DTS X. HDMI Pass-Through.(offline)
Толкова ли не може да си намериш въпросните сериали, като торенти, вместо от Netflix?
Ако, все пак си решил да използваш компютър + видео карта.
Удобно е да се вземе ей тoва дистанционно за контрол.
Същото се отнася и за Android TV Box, ако няма в комплекта.
П.П. Между другото, тъй като сменях кабели по 1080p монитора (минах от DVI на HDMI), видях че софтуерно е възможно пускане на HDR10, от Daum Potplayer.
Няма ефекта нa модерните ТВ-та, но все пак е нещо. Стига видеокартата да поддържа 4K HDR.
Не съм му увеличавал цветовете на макс, за да видя разликата.
Аз имам Нетфликс и е добре да знаете тарифите. Те са няколко и са разделени по качество, тарифата за 4к и разбира се за многоканален звук никак няма да ви хареса. Атмос дали имат не знам, защото не съм му фен / на формата/. Филми с бг субтитри са меко казано , много редки .....
@vencifcl - не се обиждам.
Взех един бокс, сега ще тествам да видим.
Ако не ми върши работа го връщам.
Гледам, че се чудиш за Ябълката. Там имаш атмос на всички стрийминг услуги, обаче на мкв-та имаш долби дигитал 5,1. Задай си въпроса защо ли е така :D
Това е, пълно щастие няма.
В Емаг в момента новите модели на Зидо са с 25% намалени :). https://www.emag.bg/multimedijni-ple...bar_6416_56375
И не си заслужават цената, един лейк I предлага същото, на много по-ниска цена.
И това с нетфликса е чиста лъжа, поддържа чрез моднато приложение до 1080п и само стерео звук.
Здравейте,от няколко дена гледам модела Tanix tx5 max: https://www.gearbest.com/tv-box/pp_0...SAAEgIdUPD_BwE
Ползвал ли го е някой и имате ли мнение за него?
Ще гледам през Коди 4К съдържание с Атмос,слушане на .flac и шерване на youtube през Хромкаст.Всичко това по възможност през мрежата.
Атмос категорично не пуска.макс ДТС вероятно.Виж имаше би линк сиа с реалтек за 50долара .ако наличен вземи него.
Изпратено от моят LG-K350 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
nassko1
Атмос категорично не пуска.макс ДТС вероятно.Виж имаше би линк сиа с реалтек за 50долара .ако наличен вземи него.
Изглежда много добре,но 2ГБ рам няма ли да му дойдат къси?И отново виждам,че пуска само 5.1 канала
Как стои въпроса с плейването на клипчета от youtube с такъв тип плеър?Ще е активен ли бутона cast в тубата от мобилен телефон?
Каст май няма да можеш./аз не съм уцелил как./С плейването и звука реалтек няма грижи.Ако се справяш с руският виж 4pda.
Реалтека си има и плюсове и минуси.
AFR-a му работи само със реалтешкия плейър.
Пропуска атмос, но през коди става ако настроиш коди да ползва външен плейър - т.е. този на Реалктек.
Повече от андроид 6 едва ли ще видим.