Re:DIVA FullHD Multimedia player
amonev, като потребител имам право на всичката информация, до която мога да се докопам, за да направя избора си.
Самия факт, че нито Diva-та, нито PlayOn-а имат в спецификациите си данни за електропотреблението,
е сигнал за мен, че устройствата са направени без грижа за околната среда. Може да ви звучи нелепо, но за мен е важно.
В стенд-бай режим новите LCD телевизори потребяват под 0.5 вата, някои дори 0.25, а най-скъпите са с новите шът-оф чипове, т.е. 0 вата.
Нека са 40 вата, това си е 10 пъти по-малко от един настолен компютър в работен режим, и 3 пъти по-малко от оставен цяла нощ да точи торенти.
С читав торент клиент тази машинка би си избила парите само от спестената енергия за няма и две години.
Вземете и един хубав телефон и възниква въпроса: "Защо ми е домашен компютър вече?!"
Малко инфо от мен по отношение на качеството на изработка!
Бях решил твърдо да си го купя,но много съм мнителен поначало /имам горчив опит/реших да проверя как са нещата от кухнята.Та успях да се свържа с познат който работи в Дейзи и само като споменах за Дивата ме посъветва чистосърдечно да не си слагам таралеж в гащите.
При тях било пълно със върнати за сервиз и те се опитвали да ги оправят но не се получавало..а вариант да се замени с нова машинка ..НЯМА..Каза че ако се считам за късметлия може да опитам, но съм предупреден!!!Също е на мнение че поне трябва да минат 6-7 месеца докато се наместят нещата и се отсранят проблемите от самия производител.
bacemaci, тези неща с гаранционното обслужване са уредени от закона - ако дефекта не може да се отстрани, то уреда се заменя с изправен такъв (не е задължително да е нов) като срока на оставащата гаранция се удължава с времето за престой в сервиза.
Качеството на изработка на печатната платка е съвсем нормално като за подобен клас устройство, а качеството на шасито е на много високо ниво, адаптерът също е доста качествен. Иначе сам знаеш че при всяка продукция има известен процент фабрично дефектни уреди, които успяват да преминават през качествения контрол, това се знае и се взема предвид от производителите/търговците.
Цитат:
Първоначално публикувано от mitrium
В стенд-бай режим новите LCD телевизори потребяват под 0.5 вата, някои дори 0.25, а най-скъпите са с новите шът-оф чипове, т.е. 0 вата.
Нагледал си се на реклами май... ти питаше за монитор, сега излизаш с телевизор... но както и да е - отговорихме ти вече на въпросите, смятам че темата за енергопотреблението е приключена. Никой друг тук не го вълнува това, както виждаш, нито пък ще ти каже нещо повече, така че е излишно да повтаряме едно и също нещо по 100 пъти. Като не ти допада устройството - избери такова което ти е по сърце и душа - избор, слава богу, вече има доста богат...
bacemaci Здравей, не знам какво ти е наговорил този чичко от Дейзи, но моята Дива работи всяка вечер по 4-7 часа, щото съм върл фен на киното. Ами до сега никакви проблеми, с оригиналния фирм съм. Гледам на 37 инчов LCD , това е , все пак парите са си твой :)
Според мене, това което "бие на очи" като качество е дистанционното и част от кабелите. Другото, на мене, ми изглежда добре. Бе ще видим какво ще излезе...
Колеги някой, реално, имал ли е вземане-даване със сервиза? :taz
Цитат:
Първоначално публикувано от mitrium
amonev, като потребител имам право на всичката информация, до която мога да се докопам, за да направя избора си.
Самия факт, че нито Diva-та, нито PlayOn-а имат в спецификациите си данни за електропотреблението,
е сигнал за мен, че устройствата са направени без грижа за околната среда. Може да ви звучи нелепо, но за мен е важно.
Нека са 40 вата, това си е 10 пъти по-малко от един настолен компютър в работен режим, и 3 пъти по-малко от оставен цяла нощ да точи торенти.
С читав торент клиент тази машинка би си избила парите само от спестената енергия за няма и две години.
Вземете и един хубав телефон и възниква въпроса: "Защо ми е домашен компютър вече?!"
Абе стига си флудил темата !!!
Да ти имам проблемите - човека ти каза какво пише на адаптера. Закона на ОМ се учи в 6 клас по него смяташ.
Страшно спестяване ще направиш, ако ни е 3 W а е 12 или 40 W ............ Да ти имам проблемите!
bacemaci - След 7 месеца, ще излезе нов чип и нов модел устройства. Кажи му на "ЧИЧОТО" да си ремонтира колонките за бензин и касовите апарати на Дейзи и да не се вълнува от електрониката: )
Колеги, преди малко свалих това
********************/details.php?id=6f...80974007b30192
Пускам NFT-то:
AC/DC - No Bull
-------------------------------------------------------------------------------------------
General Information
-------------------------------------------------------------------------------------------
Type.................: Rock
Part Size............: 44.7 GB ( 48, 070, 065, 164 bytes)
Burn Tested..........: No
Audio Format.........: PCM 2.0, 24 bits, 48 kHz; TrueHD 5.1, 96 kHz
Video................: 1920x1080p, VC-1, 29.970 fps, ~ 37.7 Mbps
Encoder..............: Dolby Laboratories, Inc
Video Format.........: BDMV
video codec..........: VC-1
Audio codec..........: PCM, TrueHD
Quality..............: Blu-Ray
Дивата просвирва PCM-а, а за следващото аудио съобщението е "Неизвестен аудио формат".
Въпросът ми е дали някой е просвирвал този формат? В спецификацията инфото, както знаете, е следното:
Аудио кодеци: MP2 / MP3 / OGG Vorbis / WMA Std / PCM / LPCM / MS-ADPCM / LC-AAC / HE-AAC / COOK / RA-Lossless / Dolby Digital AC3/Plus/TrueHD/DTS/DTS Master Audio : Passthrough (via S/PDIF Coaxial/Optical).
broba: .....Master Audio : Passthrough (via S/PDIF Coaxial/Optical)
Интересувам се от този плеър и затова се включвам: форматите DD TrueHD and DTS Master Audio не минаваха ли само по HDMI interface ?
Имам Popcorn Hour NMT A-110,много съм доволен от него.Сега обмислям закупуването на втори плеар,обаче се замислям дали да е отново Popcorn или
DIVA FullHD Multimedia player . Ако може с две думи да ми кажете кой е по добър от двата.
Благодаря,предварително!!!!!!!!!!!!!!
Колегата Hell , може да ти отговори най-изчерпателно ! Според мен Попкорна е по изчистен от бъгове , понеже се продава от една година на пазара , но Дивата се развива с бързи темпове !
Цитат:
Първоначално публикувано от Danri
broba: .....Master Audio : Passthrough (via S/PDIF Coaxial/Optical)
Интересувам се от този плеър и затова се включвам: форматите DD TrueHD and DTS Master Audio не минаваха ли само по HDMI interface ?
Danri, моля, дай повече инфо, че нещо не разбрах какво имаш предвид..,?
Имах впредвид това , което си цитирал: broba: .....Master Audio : Passthrough (via S/PDIF Coaxial/Optical) - т.е. че плеъра пропуска през цифровите аудио-изходи Coaxial/Optical новия аудио формат DTS Master Audio, а аз доколкото знам, това е невъзможно - само през HDMI към ресивър със съответните декодери. Та затова питам - от къде цитираш ,че : Master Audio : Passthrough (via S/PDIF Coaxial/Optical) ?
А-а,
Цитата е от първата страница на темата.
Там е цялата спецификация на "машинката".
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,42258.0.html
яяя..вижте тва..на кво ви прилича....цената му е 198 лв с ддс
http://www.privileg.bg/index.php?pag...emart&Itemid=1
Правено е Китай , както всичко останало и е с поръчков надпис на Привилег , но цената е " убиец " ! Ако и поддръжката е на ниво , това ще е един добър плеър !
В get.bg цената е 279 лв. !