Свалих си твърдия диск от попкорна поради закупуването на по-голям. Взех си една кутия, свалих си информацията от стария и исках да го форматирам за за да го използвам за архив. Но когато съм го форматирал с попкорна, той го е разделил на няколко части (за приложенията и системни файлове) И сега като го форматирам се форматира само тази част на която съм дал формат. И диска си остава разделен. Как мога до го форматирам и да стане една директория?
Триеш всички дялове на диска и след това форматираш. Най – лесно става чрез Administrative Tools -> Computer Management - > Disk Management, това при Win 7, но мисля че и при Win XP беше същото.
Ако си със Win7 просто дай Start - и в полето за търсене пишеш Disk Management и ще ти го отвори.
Там изтриваш всички дялове на ВЪПРОСНИЯ диск и направо от там даваш да го форматира в NTFS.
Не е станал, той реално си е толкова. Просто производителите закръглят. 1 терабайт не е равен на 1000 гигабайта, а на 1024. И така надолу по веригата. Като си го сметнеш със закръгленията и се получава.