Избор на Media Player за музика
Привет, банда!
Търся си media player, който ще го ползвам само за музика. Искам да поддържа .FLAC и .APE @ 24bit/96KHz (имам си прилична колекция от vinyl rips... :thankyou- ). Мисля да го връзвам към ресивърчето (Yamaha RX-V371) чрез HDMI. Филми няма да гледам през него понеже плейъра на телевизора ми (Samsung LE40C750) ми е напълно достатъчен и затова мисля да го връзвам към тв-то с компонентните или композитните кабели.
Не се интересувам от неща като Ethernet портове, Wireless изпълнения, streaming и други подобни екстри. :)
Накратко казано, трябва ми нещо което се справя с музиката (.FLAC и .APE @ 24bit/96KHz), да може да му се закача външен хард по USB и да има HDMI и компонентен и/или композитен изходи.
Чакам всякакви предложения на модели в разумни ценови граници.
Благодаря предварително. :Drinks:
Re:Избор на Media Player за музика
Колега , повечето плеъри го могат това ! Кажи до колко пари и от къде искаш да го купиш - по интернет има ш много по-голям избор !
Направо ти посочвам - Himedia HD200A - супер компактен плеър , на добра цена и много възможности !
http://www.iboum.com/pr/him200a.php . Цена $80/EUR 60 ! :yikes
Привет, друже.
Паритеее... знам, че принципно хубаво и евтино са понятия, които не вървят заедно, но гледам колкото може по-евтино да е (без да компенсира с качеството), понеже в момента бюджета е затегнат. Но да речем, че горната граница е 150 лева.
Нямам проблем с пазаруването от Интернет, така че може и от там да препоръчате нещо хубаво.
Таз' Himedia е хубава на хартия. Какви са отзивите за нея?
Цитат:
Първоначално публикувано от DigitriX
Таз' Himedia е хубава на хартия. Какви са отзивите за нея?
Хубава е не само на хартия , може и да ми вярваш , ако искаш ! И е около 120 лв ! Слагаш вътре един 2.5" хард сата2 320ГБ и си го носиш навсякъде и е като мп3 плеър !
Цитат:
Първоначално публикувано от civica
Слагаш вътре един 2.5" хард сата2 320ГБ и си го носиш навсякъде и е като мп3 плеър !
Хммм... нямам такива дискове. Може ли да си вържа външен 3.5" диск по USB?
Може , но се замисли над покупката на такъв 2.5" хард , може и втора ръка , стига да работи ! А и ще го ползваш и като външен хард , дори си има усб 3.0 за връзка с РС !
А как седи въпроса с гаранцията и сервиза, ако нещо стане?
12м гаранция ! Праща се при проблем , струва 20лв !
Не е зле да проучиш дали изобщо и как плейва flac/ape. Дали поддържа image+cue каквито са често релийзите с такаква музика. Дали изобщо вади 24/96 звук. Как е организирано пускането на музика, създаване на плейлисти, gapless playback, cover art и тн. и тн.
Супер. Надеждни ли са като цяло?
А, да. Последно питане: FLAC-a 24/96 в 24/96 ли го пуска или го downsample-ва?
Като цяло - да ! Производителя е сериозен ! Имам такъв плеър , но друг модел !
Не мога да ти потвърдя , не съм го тествал лично , но е много вероятно да си го пуска оригинал , стига и ресивъра /усилвателя да го може !