Моля за помощ при избор на втори плеър.
  Добър ден на всички.  Необходим ми е втори плеър за друга стая в домът ми. 
Най-важното за мен в този случай е стабилната и бърза ЛАН свързаност. 
За бюджета, който съм отдели съм се спрял на следните модели, които мога да взема употребявани:
Popcorn a400
Dune smart h1
Mede8er 800
И трите имат опция за 3.5 диск което е чудесно. 
Единствено Дюн не е с гигабитаова свързаност а мрежата вкъщи е такава цялата но отзивите за лан опцията на Дюн е добра. Също така мисля, че има и пълно блурей меню 
За а400 съм че, че точно в тази насока има проблеми, които незнам дали са отстранени със софтуерни ъпдейти. Той пък е с мощен и по-нов чип на Сигма но без пълно блурей меню. 
За Mede8er нямам наблюдения но отзивите са добри. 
И трите машини мога да ги взема в бюджета от 250 лв. 
Много моля за обективен съвет на коя да заложа за да нямам ядове с лан свързаността. 
Благлдаря ви предварително.
     Отговор: Моля за помощ при избор на втори плеър.
  Какво ще гледаш на тях?
Имам предвид специално 3D.

Ако то не те интересува определено съм за Dune.
Мрежата може да не е гигабит, но пълни Blu-ray си вървят без проблеми на 100мбит. Всъщност плеъра има и гигабит опция, но работи по-добре на 100.
  3d не ме вълнува.  Държа на стабилна и надежна лан. Основния плеър е dune base 3d. Значи препоръката е Дюн-а пред а400 на Popcorn?

- - - - - - - - - -

А през SMB като цяло коя машинка се държи по добре? Аз указвам на торент клкента на компютъра си си да сваля файлове на харда,  който е в плеъра и се вижда в мрежата.
  Не съм правил подобен експеримент да посоча на компютъра да сваля торенти по мрежата към плеъра.
Не съм го опитвал с никой плеър за да съм полезен.

По принцип преди имах инсталиран торент клиент на Dune и той си работеше перфектно. Сваляше с около 2MB/s.
  Благодаря много все пак.  За да обобщим, независимо от по-мощния процер и гигабит в а400,  Дюн се държи по добре при стрим по мрежа?
  Не казвам точно това.

По време на ползването ми на А-400 нямах проблеми с мрежата му. Определено е по-бърза - при копиране и пускане на тежки файлове.
Просто самия плеър имаше доста неща за изчистване по софтуера, което ме отказа.

При Dune просто кликаш и всичко работи.
  Много благодаря за компетентните мнения и съвет. 
Поздрави
  Аз имам и Dune303D и Med800X3D, и двата като цяло са трагични когато се свалят торенти на техните вътрешни дискове. Скороста стига до около 2-3 мегабайта при гигабитова локална мрежа. Това през торент клиент на компютър. Вградените им торент клиенти (на Dune-a може да се инсталира а на MEd800 има фабрично) много често забиваха и съм ги изключил отдавна.
  На DUNE върви Transmission перфектно и сваля с около 2MB/s, но проблема е, че товари плеъра и ако в същото време пуснеш да гледаш тежък филм може да насича.

Честно казано с един евтин Dlink NAS си реших проблемите изцяло. Там се сваля всичко, от там гледам всичко по мрежата.
  NAS-a решава камара проблеми.
  Да, nas решава проблема ако LAN е добър и стабилен.  Което отново връща към първия ми въпрос защото ще слагам и nas скоро. За товс ми е необходим плеър с стабилна мрежа