Asbis пуска в продажба електронни книги с марката Prestigio
http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14115
До две седмици, българският дистрибутор Асбис ще предложи на клиентите си 2 модела електронни книги с добра цена.
По-големият модел ще е Prestigio Libretto PER5062B Ebook. Ето и най-важните му характеристики:
- WiFi връзка и браузър с пълна функционалност
- SiPix екран: за разлика от стъкления E-ink дисплей, който се използва в повечето четци, този е създаден от пластмаса, което го прави доста по-устойчив
- 2GB вградена памет (което е около 2000 книги), която може да се увеличи до 32GB с SD карта
- батерия, която стига за разлистване на 10 000 страници
- компактен размер: само 8.8мм „дебелина” (по-правилно в случая е като че ли да се каже... тънкина, колкото и тъпо да звучи)
Това обещаващо устройство ще се предлага по магазините на крайна цена с включен ДДС от 449лв.
По-малкият модел Prestigio PER3052B е на изключителната цена от 199лв за крайни клиенти. Той ще е много компактен, с тегло под 200 грама. Ще има пълноцветен LCD екран за мултимедия (снимки, видео, музика) и 2GB вградена памет, която може да се увеличи до 16GB с SD карта.
http://setcombg.com/news/newsimages/...062B-Ebook.jpg
Re:Asbis пуска в продажба електронни книги с марката Prestigio
Нещо за размера (на дисплея) споменава ли се ?
Дам... в бързината съм пропуснал куп важни данни:
Допълнителни подробности:
Prestigio Libretto PER5062B Ebook
- Integrated Gray Scale 6" (800x600) SiPix
- CPU: Samsung S3C2416 900Mhz
- 1x USB
- OS - Linux
- Battery: 1560 mAh
- 240 грама
Prestigio PER3052B
-Integrated 5" (800x480) TFT
- 1x USB
- Battery: 1800 mAh
Второто си е боклучав mp3 плеър с нормален LCD екран и нищо интересно. Трябваше да му шибнат GPS за да стане интересно.
Първото - изглежда добро за електронна книга ако някой търси точно такова устройство.
Малко мъничък е дисплея, само 6 инча. За съжаление май само предложението на Амазон има модел с 10 инча. За съжаление не съм чувал да го продават в България. Иначе Prestigio Libretto PER5062B Ebook предлага добра функционалност.
Днес взех за проба Prestigio Libretto PER5062B Ebook
Срам, не срам... това е първия ebook, който ми попада в ръцете и за съжаление нямам никаква база за сравнение...
Първи впечатления - все още не съм имал никакво време за човъркане...
Дисплеят ми допада много, наистина е като книга и като че ли не изморява очите - ще го тествам сериозно през уикенда.
Това, което ми направи впечатление - такъв тип дипслеи по презумция ли нямат регулиране на бялото и контраста?
Джаджата е лека, не изморява ръцете. Идва с инсталиран необходимия набор от инструменти за да може всеки да се оправи с книжката.
Аз лично имам някакъв проблем с настройката за ориентация... има 3 положения - автоматично, вертикално, хоризонтално.
С нито една от трите настройки не успях да подкарам вградения браузър на хоризонтален екран.
Няма вграден Email клиент. За мен би било полезно и удобно ако е възможно. Някой запознат ли е с възможностите за добавяне на допълнителни функционалности?
Екранът е перфектен за четене, поради тази причина е доста неподходящ за браузване... Рефрешването е... бавно и неприятно.
Ами това е засега, питайте ако ви интересува нещо.
Аз смятам да отворя и отделна тема за този четец, за да питам запознатите за туй, онуй.