Страница 5 от 5 ПърваПърва ... 345
Резултати от 61 до 64 от общо 64
Like Tree28Одобрявам

Жестоко - безпилотни дрони доставят покупките до няколко години

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #61

    Отговор: Жестоко - безпилотни дрони доставят покупките до няколко години

    Че то каско не се прави в компании като Армеец....там само гражданска... че по-евтино За каско - ДЗИ и БУЛСТРАД. Аз предпочитам даже Каско + при което има ползване на пътна помощ безплатно и доверен сервиз. Не се занимавам с пари - оставям я в сервиза и като са готови отивам да си я взема - колко струва не ме интересува.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,423
    #62

    Отговор: Жестоко - безпилотни дрони доставят покупките до няколко години

    Ново поколение "безшумни" дронове. БПЛА eVTOL Silent Ventus с йонен двигател успешно завърши тестов полет
    Undefined Technologies иска да постигне 15-минутни полети с нива на шум под 70 dB


    Undefined Technologies обяви, че нейният безпилотен летателен апарат eVTOL Silent Ventus, с йонен двигател, е завършил успешно тестов полет, постигайки планираното време на полет и издигане.
    По време на полет от 4,5 минути БПЛА демонстрира своите летателни характеристики, ефективността на системата за захранване, както и нивото на шума под 75 dB.

    „Ние сме в тази възходяща траектория от почти година, работейки усилено, за да преодолеем много технически предизвикателства, свързани с охладителните системи, живота на батерията, авиониката и технологиите за намаляване на шума“, каза Томас Прибаник, основател и главен изпълнителен директор на Undefined Technologies. „Този ​​крайъгълен камък потвърждава нашата визия за това как да направим технологията на йонния двигател жизнеспособна за използване в реалния свят.“

    Undefined Technologies има за цел да постигне 15-минутни полети под 70 dB до края на следващата година, нарушавайки ограниченията за шум за сегмента за доставка на товари. Шумът е вторият най-голям принос за здравето на околната среда след замърсяването на въздуха, според доклад на СЗО, а доклад на ООН от февруари посочва градското шумово замърсяване като една от „най-големите възникващи заплахи за околната среда“ в света.

    „Този ​​повече от 4-минутен полет изисква подобрения в химията на батерията, която сега може да ни осигури по-висока енергийна плътност. Това подобрение е част от усилията ни за намаляване на теглото“, добавя Томас Бенда, младши, водещ аерокосмически инженер в Undefined Technologies.

    Основният елемент на БПЛА е така нареченият „йонен бустер“, който генерира йонен облак, за да осигури по-високи нива на тяга, до 150% в сравнение с настоящите технологии за йонни тласкачи. Увеличаването на тягата, генерирано от иновативната технология, създава техническа и търговска възможност да се превърнат йонните двигатели в жизнеспособна опция.


    Компанията твърди, че подобни БПЛА ще бъдат популярни както в гражданския сектор, така и във военните. Undefined Technologies се стреми към масово производство през 2024 г.

    https://www.undefinedtechnologies.co...cial-viability

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,423
    #63

    Отговор: Жестоко - безпилотни дрони доставят покупките до няколко години

    „Бойни кучета, спускащи се от небето. Air Assault - видео показва как дрон пуска робот с оръжие
    Бъдещето е настъпило


    Четириног робот, подобен на Spot от Boston Dynamics, стана обект на ново видео, което стана вирусно в Twitter и Reddit. Това видео показва как се доставя до мястото с дрон, след което роботът, оборудван с огнестрелни оръжия, отива по-нататък на четирите си крайника.

    Видеото беше качено за първи път на страницата на китайската Kestrel Defense в Weibo, преди да стигне до американските социални медии. Дрон, наречен Red Wing, може да лети зад вражеските линии, за да достави роботизирано куче, казаха от отбранителната компания.

    В машинен превод от китайски в описанието на видеото се съдържат следните думи и фрази: „Бойни кучета, спускащи се от небето. Въздушно нападение. Свръхмощните дронове на Red Wing Forward доставят роботи за битка, които могат да бъдат директно отведени зад вражеските линии за изненадваща атака. Те могат да бъдат поставени на върха на сгради, заети от врага, или да заемат други доминиращи височини, за да потиснат огневата мощ. В същото време сухопътните войски извършват атака срещу врага в сградата.


    Към момента не е известно на какъв етап на развитие е този комплекс.

    https://gizmodo.com/video-twitter-re...ary-1849641058

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,423
    #64

    Отговор: Жестоко - безпилотни дрони доставят покупките до няколко години

    За първи път в историята дрон на DJI обиколи върха на Еверест. Публикува зрелищно видео
    Mavic 3 се изкачи на височина от 9232 метра


    DJI обяви, че неговият дрон Mavic 3 е станал първият граждански дрон, който лети около върха на Еверест, заснемайки впечатляващи кадри в процеса.
    Идеята да се лети с дрон над най-високата планина в света дойде от екип на китайския фотографски уебсайт и фотографска организация 8KRAW, които издигнаха Mavic 3 на височина от 8849 метра.

    Според официалните спецификации на Mavic 3 той може да лети до 6000 метра над морското равнище. В допълнение, Mavic 3 е проектиран да работи при температури до -10°C. (14°F), но температурите падат много по-ниско на върха на Еверест. В допълнение, максималната устойчивост на вятър на дрона е 12 m / s, но на Еверест вятърът е много по-силен.

    DJI каза, че квадрокоптерът трябва да бъде настроен, за да издържи суровостта на връх Еверест, но не даде подробности какво е направено. Модифицираният Mavic 3 завърши с изкачване на 9 232 метра (30 289 фута), когато беше изстрелян от върха, а кадрите бяха редактирани в триминутен видеоклип, пуснат от DJI.

    Според DJI те „разработиха подробен план за полета, който би позволил на техните видеооператори да извършат безпрецедентен полет от върха, улавяйки зашеметяващата красота на планината и околните гледки“.


    Миналата седмица Министерството на отбраната добави DJI към черен списък на китайски компании, които правят бизнес с китайската армия, премахвайки правото на компанията да сключва договори с Министерството на отбраната. Министерството на търговията на САЩ също санкционира DJI, забранявайки на гражданите на САЩ да инвестират в компанията в края на 2021 г.

    https://www.theregister.com/2022/10/...verest_flight/
    https://www.8kraw.com/
    https://www.skypixel.com/users/d3b6b...c-9e1cd4dc54d2

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 5 ПърваПърва ... 345

Подобни теми

  1. 5 години гаранция ?
    От nebelservice във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 16
    Последно: 10-04-11, 17:19
  2. Домейн за 70 000 години?!
    От roumen68 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 25-09-08, 17:05
  3. 10 години по- късно ...
    От stekyman във форум Коментирай новина
    Отговори: 3
    Последно: 04-02-07, 16:00
  4. Отговори: 3
    Последно: 17-10-05, 14:44
  5. На колко години сте?
    От TRENDS във форум Анкети
    Отговори: 91
    Последно: 02-03-04, 23:32

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе