Цялата новина: SetCombG - nVidia въвежда сертификата Battlebox

nVidia представи сертифицираща програма за високопроизводителни гейм компютри, на които най-модерните заглавия ще могат да се играят в резолюция 4K. Настолните машини, изпълняващи това условие ще бъдат обединени под марката GeForce GTX Battlebox.
Да се получи сертификат Battlebox въобще не е лесно и изисква извънземен хардуер и много пари... Целевите характеристики на отделните компоненти плашат - GeForce GTX 780 или Titan в SLI конфигурация, Intel Core i7 процесор и естествено монитор, поддържащ 4K резолюция.
Анонсът на nVidia - Радваме се да съобщим, че работим по окомплектацията на система, която да е еталон за нова плеяда елитни геймърски машини, които ще носят името Battlebox, чиято цел е да предложат висок фрейм рейт във високи резолюции на най-актуалните игри, които ще се появят на пазара през тази зима. Battlebox компютрите ще са синоним на най-бързите компоненти, които могат да бъдат намерени на пазара.
В програмата, касаеща Battlebox сертификацията работят над 30 различни компании, а nVidia вече предлага на сайта си подобни конфигурации за най-нетърпеливите гейм маниаци от Великобритания, Швеция, Дания, Финландия, Норвегия, Холандия. Не е учудващо, че списъкът на страните включва такива с изключително висок стандарт на живот Предполагам, че България няма да бъде включена скоро в списъка...
Лиспата на предлагане на официални Battlebox конфигурации на пазара ни не е болка за умиране. Грубото финансово изражение на удоволствието, включващо подходящия компютър с монитор е от порядъка на 12000 лева.