Лоши времена за x86 архитектурата, ARM набира сила
Отговор: Лоши времена за x86 архитектурата, ARM набира сила
простата причина - мобилните процесори станаха достатъчно мощни за това, за което 90% от хората си ползваха настолните компютри и лаптопите
пазарът се преструктурира, а гигантите закъсняха
ако някой обаче си мисли, че по едно и също време таблетски процесор/видеокарта ще е конкурентен на дискретна настолна такава, по-добре да се връща към саденето на картофи (умно цитирам бат бойко ;) )
FearMe, дори и ще ги задминат .......в сегашният си вид, х86 си е изпял песента и ще си отиде след някоя и друга година. АМД имат проект да обединят двете архитектури в едно, Интел от своя страна просто трябва да си задвижи по-бързо тежкият корпоративен задник и да почне да прави АРМ процесори както трябва и нещата ще си дойдат на място.
400-ватово видео ще бъде победено от мобилно чипче? ;)
модел от след 10 години, сравнен с такъв от сега - съгласен
неслучайно написах "...по едно и също време..."
Ама като кон с капаци си ;) .....
Ето ти едно видео от актуална игрица за андроид .....нарочно не ти показвам за айпад че видеотата им са още по-хубави а резолюцията е по-голяма от FullHD.
https://www.youtube.com/watch?v=Zkq7k2fWnqE
Ти явно предпочиташ грубата сила пред оптимизацията ....
сигурно се бъзикаш :)
освен ако не потвърждаваш това, което всъщност написах - че мобилните компоненти сега са способни на това, на което стационарните преди десетина години
не ми се влиза в подробности относно играта по-горе, но само няколко неща, които правят впечатление са:
- нищо друго не се мърда, освен враговете (околната среда е вкаменена)
- нищо друго не се влияе от случващото се, освен враговете
- единственият ефект, който отличава това от DX8 игра, са reflections по земята
- нещастен опит за имитация на HDR чрез механично изсветляване при излизане на открито
да, несъмнено това е прекрасно изглеждаща игра за мобилно устройство, но нека да видим разликата между нея и гореспоменатото от мен видео, нуждаещо се от 400 вата:
https://www.youtube.com/watch?v=R9DqsQ07wPw#t=952
Проблема е в това, че повече хора са видяли и изиграли Death Trigger 1/2 от колкото Crysis 1/2/3 взети заедно. На мен също не ми харесва идеята процесори за тостери да ми заменят х86 сърцето ...ма точно това и ще се случи. А видеочиповете на преносимите устройства имат достатъчно добър потенциал. Дори преди известно време пренесоха Unreal енджина на ARM и резултата въобще не е лош.
https://www.youtube.com/watch?v=gV0VDvtL5sk
Бааааси играта , зариби ме повече от call of duty 3 :D
@FearMe пускал ли си скоро Dave или Lost Viking - да те видя колко си добър :016:
не, но си сложих BlackThorne :cool: