Отговор: Project Morpheus - Sony
С риск да ме наплюете ...аз съм скептичен. Първият шлем за виртуална реалност сложих на главата си през далечната 1998ма годиниа, след това още десетина пъти през годините и единствено графиката се подобрява. Минуса на този тип шлемове е макар и да ги рекламират като игрови аксесоари, повече от 10 минути НЕ СТАВА, освен ако вестибуларният апарат е развален и на мозъка не му пука какво се случва със сетивата.
Ами, към момента съм на твоето мнение. Предполагам, затова бавно се развиват нещата и ето, вече 3 години няма краен продукт.
Но.. трябва да има начин усещането да е качествено, просто трябва някой да се сети нещо елементарно и гениално...
https://www.youtube.com/watch?v=DavXJG1Br1I
Основното ми притеснение за сега е за покъщнината :BigGrin - май трябва да се ползва в стая като изолаторите в лудниците по филмите .
stenly
+ продължителното му ползване още увреди зрението и вестибуларният апарат
SONY COMPUTER ENTERTAINMENT ANNOUNCES “PROJECT MORPHEUS” − A VIRTUAL REALITY SYSTEM THAT EXPANDS THE WORLD OF PLAYSTATION®4 (PS4™)
В първите видеогарнитури за PlayStation, Sony използваше LCD дисплеи, а сега планира да премине на OLED. Окончателната версия на продукта, съдейки по съобщенията, ще се използва свръхбърз OLED дисплей с разолюция 2560x1440 пиксела. Тази резолюция е по-висока, отколкото в популярният днес аналог Oculus Rift, в който се използва дисплей OLED с резолюция 1920x1080 пиксела. Но Oculus заявява, че окончателният вариант ще включва по-висока резолюция, което е необходимо, за да се избегне видимостта на отделните пиксели, тъй като дисплея се намира твърде близо до очите на зрителя.