Проблем с Nero 5.5.10.9. - не вижда записвачката ?
Конфигурацията е нова , бачка с WinXP .
Записвачката си бачкаше , но нещо се скапа (нацяло) и ми я смениха с нова (същия модел- Сони , подробности не съм гледал) .
Сега си чете нормално . Вижда се в биоса. В Start менюто , Ahead Nero , Nero Toolkit , Nero Info Tool ми я показва !!!
Обаче като вляза в Nero-to в Менюто , recorder , Choose Recorder не ми дава (не виждам) записвачката , а само "Image Recorder" ?
Дайте съвети и идеи ?! [:O]
Щях да забравя : Когато установих , че не бачка , преинсталирах Nero-to . Всичко си остана същото .
Качи си по - нова версия на Нерото.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Качи си по - нова версия на Нерото.
<div align="right">Originally posted by Pitar K*-*07/06/2004*:* 07:15:31</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ама си бачкаше ?!?!?!
@LudZaVrazvane,
Сигурен ли си, че записвачката е същата като старата?
Аз имах същия проблем след смяна на записвачката(но по-нов модел от старата) и всичко се оправи след като качих нова версия на Nero.[:)]
Не съм сигурен, но ще проверя , за да го изясним !
А коя версия на Nero-to ще ме посъветвате да си кача ? Най-новата ли ? Евентуални проблеми ?
Сложи 5.5.10.54 май е последната, ако държиш да е 5.х, иначе 6.х :) Всяка записвачка е капризна, така че с опити ще налучкаш работещия вариант.
Аз имах подобен проблем заради КАЗА но на Win98.
Реших го с копиране на 3 DLL фаила в System, но Nero ми даваше съобшение за грешка, при теб нищо ли не изписва при стартиране?
Никакви съпбщения за грешки ?!
Всичко си е о.к.
Просто , като вляза , в прозореца , където трябва да си избера - мулти сесии , без мулти сесии и . . . . Е НЕАКТИВНО !!!
Бачка си , но прави само Image и ги слага на диска .
И както казах при избор на RECORDER е само Image Recorder .
Дръпнах си Nero 6.3.1.15 т.е. последната версия .
Дали да :
-деинсталирам старата и тогава новата
- инсталирам новата и да вида как се държат двете (ако е възможно) . [?][?][?]
Май няма да можеш. "НЕРО"-то автоматично ще ти открие по-старата версия и ще ти каже, че ще я деинсталира, след което ще рестартира компютъра и ще ти качи новата!
Абе, пич, толкова ли не можа да го деинсталираш това "НЕРО" ръчно и да го инсталираш пак - за 5 мин. работа е, а с тези постинги тук цял ден си губиш. Или времето хич не ти е кът?
Проблема с времето е следния [^] :
- Компа от който пиша постовете , не е този , за който става въпрос (проблемния). А когато пиша постове - време бол , щото съм на работа [:D][:D][^][:D][:D]
- А като отида на компа с проблема - време няма .
По тази причина , повече приказвам , а по-малко действам [V] .
Довечера ще пробвам и ще кажа , какво съм скапал [8D] .
Да докладвам ! (казват из форума , [:D] , че било добре да се прави[:P]) .
Снощи деинсталирах старото Nero 5.5 и качих 6.3.1.15.
Установих също , че записвачките са различни . Оригиналната конфигурация е била с CD RW BTC (това Sony ли е или каква марка е [?] ) , а после са сложили Sony CD-RW CRX 230E .
Сега всичко е O.K. [8D][8D] !!! Бачка си !
Следва ли от това , че Nero 5.5 не е разпознало записвачката ? Или причината може би се крие другаде ?
Благодаря на всички !
"НЕРО"-то "разпознава", че имаш записвачка, по един тъп ASPI-драйвър, вграден в Windows. Стандарт, това е. Дори и с първата версия на "НЕРО" да си - пак ще я разпознае!
Просто явно старата версия ти е запомнила настройките на старата записвачка, затова е имало такъв проблем. Аз също карам все още с "НЕРО 5", по-точно - 5.5.10.35 и не ми е правил проблеми засега, затова и все още си карам с него.