Кирилица за DOS за Epson LQ100 ?!?!?!?!
Моля помогнете, имам един стар матричен принтер Epson LQ100. Сега ми се налага да го използвам и то за печат под DOS. Не съм го вадил от шкафа от години. Едно време май под Win95/98 използвах някакъв драйевер, не помня вече, но със сигурност печеташе под DOS на кирилица, сега обече съм с Win2000 и не знам как да го подкарам да печата в DOS прозорец.
А ми трябва печат под DOS. Много се надявам някой да знае какво се прави.
<font color="red">Редактирано то МОДЕРАТОР Julian
Не пускай две еднакви теми в различни форуми. Другата тема я изтривам</font id="red">
като го изключиш задръж някои от бутони и го включи така със всички бутони пробвай и ще го нацелиш има си подробни инструкции
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">като го изключиш задръж някои от бутони и го включи така със всички бутони пробвай и ще го нацелиш има си подробни инструкции
<div align="right">Originally posted by glarus*-*23/01/2005*:* 18:38:11</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
ама той не е хардуерно киризизиран - какво да му държа бутоните, пък и те са само два
какви с атези инструкции, къде са?
Какво точно ще печаташ под DOS - текст, таблици...?
Трябва ти драйвер за кирилица под DOS, от типа на BDS.COM, CYR.COM, KVI.COM и т.н. - потърси из по-ранните теми на форума - доста се изписа за това.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Какво точно ще печаташ под DOS - текст, таблици...?
Трябва ти драйвер за кирилица под DOS, от типа на BDS.COM, CYR.COM, KVI.COM и т.н. - потърси из по-ранните теми на форума - доста се изписа за това.
<div align="right">Originally posted by IvO_tm*-*23/01/2005*:* 19:58:34</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
аз си имам кирилизатор за екрана - трабвя ми драйвер за печат на матричен принтер от DOS
трябва ми за печат на справки от DOS счетоводна програма
айде бе хораааа
никой ли няма архив със стари драйвери и програми!
принтера е без хардуерна кирилизация и доколкото си спомням имаше един файл Epson.com в главната директория, ама това беше преди 10 години
няма ли някой софтуерен Плюшкин тук [:D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Не пускай две еднакви теми в различни форуми. Другата тема я изтривам</font id="red">
ОК МОДЕРАТОР Julian, просто не знаех къде е по-подходящотото масто тази тема - sorry
Дай e-mail да ти пратя всичко което имам.
Дръпни си това. Най-вече CYRPRN.COM трябва да ти реши проблема.
http://free.hit.bg/easy/CYR-Prn.zip [130 КВ]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Дай e-mail да ти пратя всичко което имам.
<div align="right">Originally posted by Garu*-*23/01/2005*:* 20:35:15</div id="right">
cristo_n@mail.bg
мерси :)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Дай e-mail да ти пратя всичко което имам.
<div align="right">Originally posted by Garu*-*23/01/2005*:* 20:35:15</div id="right">
cristo_n@mail.bg
мерси :)
<div align="right">Originally posted by cristo*-*23/01/2005*:* 20:54:39</div id="right">
Драйверът май беше BDSVGA. Ако още не си се сдобил с него кажи да го търся.
Имах такъв принтер, но беше с хардуерна руска кирилизация.
За да работи коректно под ДОС използвх Lq100.com.[:)]
Намерих файла на този адрес:
http://ftlbg.com/DrKiller/Programs/4DOS/Tools/LQ100.COM
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
ОК МОДЕРАТОР Julian, просто не знаех къде е по-подходящотото масто тази тема - sorry
<div align="right">Originally posted by cristo - 23/01/2005 : 20:09:06</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">[:D]
благодаря за отзивчивостта - изпратиха ми драйвера Epson.com и с него всичко стана ОК [usmihvam se]
CYRPRN.COM не стана, кирилизира печата, но изкарва много голям шрифт и някакъв странен знак в началото на всеки ред
но благодаря на всички!!!
да живее Интернет и отзивчивите хора [:)]