-
звукова карта
имам един проблем с една звукова карта.тя е бая стара и работи на иса слот обаче работи и съм сигурен че и порта работи.на виндоус 95 съм.как да я накарам да тръгне защото не ми показва че има нов хардуер и като натисна да сканира компа за нов също няма нищо?
-
звукова карта
значи:
Оглеждаш добре картата, записваш си името и номера на чипа и започваш търсене в нета - всяко инфо намерено там може да е от полза.
Ако няма инфо - приемаш, че е Sound Blaster Compatible и правиш следното:
1. в BIOS резервираш IRQ5, DMA3 и DMA1 за Legacy ISA
2. в Windows - Add New Hardware - ръчно си добавяш Sound, Video and Game controllers .... - там може малко да поекспериментираш с драйверите, но общо взето това е - ако картата изобщо работи - би трябвало да тръгне.
Успех !
-
звукова карта
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">значи:
Оглеждаш добре картата, записваш си името и номера на чипа и започваш търсене в нета - всяко инфо намерено там може да е от полза.
Ако няма инфо - приемаш, че е Sound Blaster Compatible и правиш следното:
1. в BIOS резервираш IRQ5, DMA3 и DMA1 за Legacy ISA
2. в Windows - Add New Hardware - ръчно си добавяш Sound, Video and Game controllers .... - там може малко да поекспериментираш с драйверите, но общо взето това е - ако картата изобщо работи - би трябвало да тръгне.
Успех !
<div align="right">Originally posted by Zaphod B*-*19/03/2005*:* 04:51:22</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
ами биоса ми е бая стар и няма такива работи или поне не мога да ги намеря.има само за хард диск да го детектне и за боотване и такива работи;(
-
звукова карта
търси PNP/PCI Configurations или нещо подобно...
в различните BIOS Setup-и е различно.
особено ако е AMI Bios