Проблем с .... миранда / icq
* * * *Значи проблемът е следният: постоянно ми се разкача icq-то, като проблемът не е в интернет връзката, тъй като МСN и Yahoo Messenger-а си работят коректно. Говорих и с интернет доставчика - не би трябвало да има подобен проблем. Проблем няма и на другите PCта в мрежата, кое с ICQ Lite, кое с АБВ.ICQ, кое с QIP.
* * * *Четох тази http://forum.setcom.bg/index.php/topic,23608.0.html тема, сменях различни видове plug-ins за send/receive messages, но нямаше желаният ефект. Предварително благодаря на всеки, който прочете това, а който реално ми помогне с проблема, с основание може да се счита на горд собственик на 2 броя Stella Artois - бутилка, примерно.
Re: Проблем с .... миранда / icq
Виж си в настройките за connection дали ти е отметната опцията "keep alive" или нещо подобно.
Цитат:
Първоначално публикувано от Slero
Виж си в настройките за connection дали ти е отметната опцията "keep alive" или нещо подобно.
Това може и да подейства, но само при включен proxy-server - пише си го на самата настройка...
Цитат:
Първоначално публикувано от BerkStock
Това може и да подейства, но само при включен proxy-server - пише си го на самата настройка...
Аз за друго не се сетих, а човекът казва, че е в мрежа - т.е. възможно е и да минава през proxy. Не съм казал, че това е решението, но от опит глава не боли :)
Io, защо не опиташ (на твоето PC) дали с друг ICQ-клиент пак ти се еГава връзката?
Лично аз считам, че с Miranda подобни "изцепки" понякога биха могли да се случат поради някаква грешка (или бъг) в plugin-а за ICQ-протокола (т.е. icq.dll), особено пък ако ползваш стара версия... С алтернативния ISee също съм имал такива проблеми.
И не на последно място, Miranda ползва по-стара версия на ICQ-протокола (8, докато новите клиенти като QIP са с 11) и нищо чудно това да оказва някакво влияние в цялата история... :huh:
В мрежата не сме с прокси но сме зад маршрутизатор (рутер) Linksys модел BEFVP41. Той определено не е проблем, а иначе другите ICQ клиенти също се дънят следователно не е от версията icq.dll, която ползва Miranda-та. И малко оф топик - как мога да изключа форумската кирилица, че сега една тема я поствам за адски много време.