antivirus и firewall за Windows 2003
Някои може ли да ми препоръча добра антивирусна и добър firewall за Win 2003?! Под добър разбираите НАДЕЖДЕН и ЛЕК!!!
В момента съм с AVAST сървър и OUTPOST Pro само че тези двете нещица направо ми скапват компа (зарежда около 2-3 минути.
Ако някои може да ми даде решение на проблема ми ще му бъде стращно благодарен...
Re: antivirus и firewall за Windows 2003
Работещи антивирусни програми за windows 2003
AVG Pro
Eset NOD32
eTrust AntiVirus 7
F-Secure Anti-Virus for Servers
PC-Cillin 2003 (Свалете patched PCC.msi и прочетете този readme.txt за инструкциите)
PC-Cillin 2002 (Свалете patched PCC.msi и прочетете този readme.txt за инструкциите)
Sophos Antivirus
Symantec Norton Antivirus Corporate
Symantec Norton Antivirus Corporate 8.x (Не „домашните”версии на Norton Antivirus 2002/2003)
Работещи Firewalls(защитини стени) за windows 2003
Norton Personal Firewall 2003
Sygate Personal Firewall
Tiny Personal Firewall
ZoneAlarm
Препоръчвам ти да си сложиш NOD 32 или AVG леки и много добри са ! За Firewall сложи си ZoneAlarm, но внимавай с настройките му ! ;)
Firewall - вградения
Antivirus - Symantec Norton Antivirus Corporate 10.x
Все пак избора донякъде зависи за какво се ползва Windows 2003
// Скоро се запознах със Symantec Norton Antivirus Corporate 10.x.
Изключително лек, спрямо всичко което съм видял досега като* Norton Antivirus x.y
Вграден ?! А надежден ли е?! Ако някои го е ползвал нека изрази мнение.
btw как мода да го активирам?! От 2 дена съм с windows 2003 и още не съм го разучил както трябва
нищо не казахте за Firewall-a?! ???
Първо, за да не стават грешки:
Windows Srv 2003 Std - това разбирам под Windows 2003
Вградения Firewall като такъв, може да присъства явно и да се манипулира по два съсвем различни начина - зависи как е конфигуриран самия сървър.
Вариант 1
Control Panel/Windows Firewall
Вариант 2
В случай, че се ползва вградения NAT
Control Panel/Administrative tools/Routing and Remote Access - тук по скоро става въпрос за пренасочването и съответно блокиране на портове или пък настройване на разни други IP-филтри
За самото понятие Firewall:
То на това не трябва да се гледа толкова като на нещо конкретно (ще ми се да кажа "предмет"), а по-скоро, като на механизъм-правила, при които се осъществява контрол на пакетите които идват "неочаквано". При Windows 2003 и без да си пускал някакъв допълнителен нарочен софтуер наречен помпозно "Firewall", този механизъм-правила, може да се каже, че са си дълбоко интегрирани и практически той си е там.* * // Според това какви сървиси са пуснати/непуснати* съответните портове са отворени/затворени
Всичко това го написах малко набързо, защото виждам, че седиш на линия и ме чакаш. Ако нещо допълнително те интересува - може и на PM, може и тук, както ти е удобно. По-добре тук, защото да има кой да ме поправя, когато бъркам.
Цитат:
Първоначално публикувано от MitkoS
Вградения Firewall като такъв, може да присъства явно и да се манипулира по два съсвем различни начина - зависи как е конфигуриран самия сървър.
Вариант 1
Control Panel/Windows Firewall
Вариант 2
В случай, че се ползва вградения NAT
Control Panel/Administrative tools/Routing and Remote Access - тук по скоро става въпрос за пренасочването и съответно блокиране на портове или пък настройване на разни други IP-филтри
За самото понятие Firewall:
То на това не трябва да се гледа толкова като на нещо конкретно (ще ми се да кажа "предмет"), а по-скоро, като на механизъм-правила, при които се осъществява контрол на пакетите които идват "неочаквано". При Windows 2003 и без да си пускал някакъв допълнителен нарочен софтуер наречен помпозно "Firewall", този механизъм-правила, може да се каже, че са си дълбоко интегрирани и практически той си е там. // Според това какви сървиси са пуснати/непуснати съответните портове са отворени/затворени
:033:
Това е така, но понеже ме мързи да администрирам, съм пуснал Agnitum Outpost Firewall Pro 2.1 :yahoo:
То хубаво тва emos ама аз точно с тоя "фиревалл" кво проблеми имам.... Свежда ми производителноста на PC с едно 35-40 процента :( За това искам нещо леко и ефективно
За тези, които са го чели преди - разберете ме, явно трябва пак да го напиша:
На Compaq DeskPro SN (slimdesktop) - PIII/450;384MB; 80GB via PCI RAID133 се търкалят 24/7: 2003, PPPoE connection, Agnitum Outpost Firewall 2.1.303.4009 (314), Bandwidth Controller 0.31, Netlimitter 1.3, eTrust 7, SpyBot Search&Destroy1.4, NetTransport 1.92, BitCommet 0.59, UltraVNC 1.01; FlashFXP 3.01; Firefox 1.07, ICQ нещо си. В момента, в който пиша това, натоварането на процесора е 20-36%.
Само да допълня - версията на Outpost е последната от 2.1 - наистина новите имат проблеми, затова точно посочвам инфото от About...
Tова го пиша, за да подкрепя думите си, а не за да те убеждавам. Съветът ми е да използваш този firewall, който е съвместим с твоята ОС, и с който лесно можеш да "излезеш" наглава. Позаинтересувай се и за online support-a - ако не беше този форум, едва ли щях така да пиша за Outpost: Outpost Firewall User's Support Forum. В него съм получил отговори на всичките си въпроси и проблеми - дори и на този, че v.2.1 не разпознава PPPoE връзката и как да подкарам NAT-a през нея... ;)
ManiMani,
Ако не се ползва вградения NAT (доколкото разбирам, това е така), то нещата в Win Server 2003 изглеждат точно като в WIndows XP, т.е. Control Panel/Windows Firewall и нататък визуално е същото.
Обаче си мисля, че имаше една особеност - за да се появи това Windows Firewall в Control Panel, първо трябва да отидеш в настройките на LAN
Control Panel/Network Connections/Local Area Connection
десен бутон - Properties
Advanced/Windows Firewall - бутон Settings
При първо натискане, (ако не е пуснат RAS) Windows 2003 пита нещо от сорта "Да инсталирам ли сървиз еди кой си". Трябва да се потвърди. И вече при второ натискане на същия бутон, се стига до настройките на вградения Firewall (или пък от Control Panel/Winddows Firewall). Нещата оттук нататък изглеждат съвсем като в Windows XP SP2