Как може да стане с Photoshop ...
Имам една снимка и искам да обърна черния фон на бял, без развалям цвета на другите обекти по картинката. Пробвах с инвърт селекшън, но не се получава. Най- бавния начин ще е да изрязвам обектите един по един от картинклата и доста време ще ми отнеме. Има ли някой идея как черния фон може да стане бял? Аз доста мислих, но не ми дойде нищо на ум. 10х от сега.
Re: Как може да стане с Photoshop ...
Color selection + Quick mask ?
Мне, не става, просто има много отражения на самата картинка и става гадно :(. Май ще карам ръчно изрязване с Pen-a . :081:. Ако някой има някакви предложения ...
Е като ще е ръчно, давай с Paths! Много по-интуитивнo е, отколкото в Corel... :yahoo:
Ми то не е лошо да я видим картинката...* ;)* *Може да ни дойдат повечко идеи...
Реално не върши работа, но ако обектите го понасят (понякога има дори приятен ефект), пробвай така:
Ctrl+I* *т.е.* *Image > Adjustments > Invert
Ctrl+U* т.е.* *Image > Adjustments > Hue/Saturation/Brightness
Влачиш Hue на 180 (или -180)
OK
.
Цитат:
Е като ще е ръчно, давай с Paths! Много по-интуитивнo е, отколкото в Corel...
[Заяждане]* Така ли? Кой продукт по-точно на Corel визираш?* Мдаа... много интуитивни са му Paths на Photoshop-а... [/Заяждане]* :yahoo:
.
:shocked:
Или аз имам някакви безкрайно високи изисквания към работата си, или съм попаднал на обекти, които "не понасят" и твоят съвет е неприложим за картинката, която хванах... И все пак няма как да не се опре до селекция - черното няма как да не присъства и в други области :tongue:
А по въпроса за интуитивността - визирам CorelDRAW, разбира се. Работата с кривите на Бизие изобщо не е така елегантна, както с Paths във Photoshop. :coolsmiley:
а някой да знае как мога да приближа образа на човек в фотошоп.значи човека се намира в далечина и изкам да го дам малко по напред
Огражда се с помощта на Paths (т.нар. тифец), дава му се Make selection from path при Feather 1 или 2 пиксела и се уголемява. Какво ще излезе, обаче, е друг въпрос! :coolsmiley:
Дайте снимките да ги видим де ;) Пък някой може и да си поиграе.