-
Проблем с филми
От 2-3 месеца имам следния проблем - при филми картината изостава докато звукът си върви нормално. Понякога след няколко секунди картината "се забързва" докато се изравни със звука, но в повечето случаи това не става. Пробвах с BSPlayer, WMP, Vplayer и още няколко плеъра но същия дефект се появява и с тях. 2 пъти преинсталирах драйвери (видеото е GF 440 - не знам точно как се води) и k-lite но без ефект. Интересното е че съм пробвал същите филми на по слаби машини и си вървят нормало, а освен k-lite друг кодек нямам инсталиран. Прочетох из доста форуми на 2-3 места за хора със същия проблем но никъде не намерих решение.
-
Re: Проблем с филми
тук някъде преди време бях коментирал същия проблем...
на някакви интервали образът забързва ли се, за да настигне картината?
причината в общия случай е бавен процесор, на който не му стига силата да декодира картината с нужната скорост. при положение, че при теб всичко е било наред, а сега е започнало да ти прави номера се огледай за някоя тежка резидентна програма, подозрителна дискова активност, и дори някой червей.
друга възможна причина е слагането на divx6. забелязал съм, че на някои машини, които са предостатъчно бързи (примерно 2400+) се получава именно такова необяснимо "влачене" на картината. оправя се с деинсталация на divх6 и връщането към 5.х. ако толкова държиш и ако в това е проблема, махни 6, сложи 5, после отгоре му сложи 6 и да видим какво ще стане.
трета наблюдаване от мен причина е "сбозяването" на direcx. ако вече зи с 9.0с пробвай преинсталация или за по-лесно сложи update-а от края на миналата година. ако си с по-стара версия направо слагай 9.0с.
успех и кажи кое е било причината