Firefox - автосърч? бъг или фиийчър?
при неопределени досега от мен обстоятелства от мен се файърфокс-а се включва в режим, в който когато натисна произволен клавиш, започва да въвежда текст в сърч бокс-а. при това положение не мога да въведа текст в никоя хтмл форма.
някой да има идея как се излиза/влиза в такъв модус?
Re: Firefox - автосърч? бъг или фиийчър?
Tools > Options > Advanced > Accessebility > махаш отметката пред Begin Finding When... ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от dark
при неопределени досега от мен обстоятелства от мен се файърфокс-а се включва в режим, в който когато натисна произволен клавиш, започва да въвежда текст в сърч бокс-а. при това положение не мога да въведа текст в никоя хтмл форма.
някой да има идея как се излиза/влиза в такъв модус?
Не е бъг а отлична функция, която се стреми да те улесни в работата и търсенето.
а как се запуска без да я искам? някаква клавишна комбинация?
едит: това което Хибрид-Хикс е написал, не е това, което ми трябва. тази отметка винаги си е била отметната при мен. тя позволява, когато пишеш в сърч бокс-а да намира веднага текст-а, а да не се налага да натискаш ENTER.
Това, което се случва при мен е когато започна да пиша в текст бокс в хтмл форма в някоя страница, да отвори сърч бокс-а и да започне да пише в него, вместо в формата. това се получава отвреме навреме без определена причина.
Лепнал си някой паразит. Провери поне с 2-3 различни програми.
абе не е паразит... на всички компютри на които съм бачкал се случва, по скоро без да искам натискам някаква клавишна комбинация... може би като сменям на кирилица... :081:
на никой ли не му се е случвало???
Странна работа! Сложи си един кейлогер и после анализирай резултата :) :) :)
Не е паразит - и на мен ми се случва това от време на време, но все не мога да го хвана кога точно става. Случва се главно на страници с много JavaScript по тях. И в повечето случаи, като се затвори страницата, нормалната функционалност се връща. По-скоро е бъг. Иначе find as you type се стартира автоматично при натискането на ' и /
Проблема може и да не е от firefox-a, а от операционната система или кирилизатора или някаква друга програма свързана например с клавиатурата. Аз съм срещал този проблем 1-2 пъти под windows.