Как да събера отделни видео файлове в един
Ситуацията е следната - за последните няколко месеца съм направил с цифровия фотоапарат около стотина кратки филмчета по 1-3 минути на малкия човек. И когато ми се иска да ги гледам е ужасно досадно да ги пускам едно по едно.
Някой може ли да ми каже как да събера отделните файлове и да направя един цял филм?
Благодаря предварително.
Re: Как да събера отделни видео файлове в един
В какъв формат са клипчетата? Кодек - аудио и видео?
Ако са с еднакви "codecs" & "size" и не се налага "преоразмеряване"/"уеднаквяване" на клипчетата, мисля че "VirtualDub" най-бързо ще ти свърши работа:
http://virtualdub.sourceforge.net
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
В какъв формат са клипчетата? Кодек - аудио и видео?
Според книжката на апарата: Data type:AVI/ Compreression method: Motion JPEG
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
Ако са с еднакви "codecs" & "size" и не се налага "преоразмеряване"/"уеднаквяване" на клипчетата, мисля че
"VirtualDub" най-бързо ще ти свърши работа:
http://virtualdub.sourceforge.net
Чувал съм за VirtualDub и междувременно я изтеглих. Само че не мога да схвана как точно става процеса по обединяване на отделните файлове
Ето ти кратък...
"VirtualDub" BG Helper [~ 3 KB]
Обърни внимание на частта за слепване на филмчета.
Успех!
Отваряш първия файл, след това от менюто "File" избираш "Append AVI segment" и добавяш следващото. Ако клипчетата са с еднакви имена и поредни номера (нещо като - "clip01.avi, clip02.avi) програмата добавя автоматично всички по реда на номерата. След това избираш от менюто "Video" - > "Direct stream copy". От "Audio" - също. Връщаш се в менюто на "File" и избираш "Save As AVI", при което посочваш къде и под какво име да се сейва получения файл.
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Отваряш първия файл, след това от менюто "File" избираш "Append AVI segment" и добавяш следващото. Ако клипчетата са с еднакви имена и поредни номера (нещо като - "clip01.avi, clip02.avi) програмата добавя автоматично всички по реда на номерата. След това избираш от менюто "Video" - > "Direct stream copy". От "Audio" - също. Връщаш се в менюто на "File" и избираш "Save As AVI", при което посочваш къде и под какво име да се сейва получения файл.
Стана. Голямо благодаря