съвет за вграждане на sub.
DVD-player-a ми не разпознава srt. формат и за това ползвам програмка за конвертирането им в sub.
Днес реших да вградя суб. във филм.(divx)Ще ползвам PocketDivxEncoder.(има ли друга програма с която да става по- бързо и лесно вграждането на суб?)
Въпросът ми е :Трябва ли предварително да конвертирам суб. ako са srt.в sub. формат и тогава да ги вграждам или няма да има проблем ако са си в srt.
10xx
Този тъмносин цвят е адски неприятен за четене за потребителите, които използват тъмен скин на форума. Ско.
Re: съвет за вграждане на sub.
Хайде ако някой е работил с PocketDivxEncoder да помогне как да намаля вградените суб.
Има ли колко ще е "output dimensions" за размера на вградените суб.?Ако да какви трябва да са стойностите ,че суб. да се виждат нормално на 14",21" монитори.
Иначе въпроса на темата отпада.
аз съм вграждал с virtual dub и филтъра subtitler (само дето субтитрите трябва предварително да са конвертирани в substation alpha - .ssa формат)
Отиваш на бутона хелп.Там ще забележиш че можеш да си избереш шрифта(само от вградените в уйндоуса) имаш и размер.Третия бутон не барай(CP 1251) че ще ти станат на маймуница.По бърза и по проста програма за цялостно прекодиране няма(тази програма е опростен интерфеис на виртуал дъб).Лошото е че не можеш да позиционираш субтитрите или да сменяш цвета(винаги са във видимата част на филма).Размера на файла ще определиш като си играеш с плъзгачите за качеството на звука и видеото(мой съвет-давай по ниски стойности на звука)Програмата разпознава суба сама така че не ги конвертирай(имената с авито да са еднакви).За да си намалиш броя на сиволите на ред и броя на редовете ползвай DirectSub.
Цитат:
Първоначално публикувано от shveb
Отиваш на бутона хелп.Там ще забележиш че можеш да си избереш шрифта(само от .......
Благодаря от сърце!!!!! :god
С AviSub става най-добре и се вграждат за 4-5 мин.