Резултати от 1 до 8 от общо 8

WMware или VirtualPC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    135
    #1

    WMware или VirtualPC

    чудя се кое да използвам за 'виртуално' РС което ще се използва много често и съответно трябва да работи колкото се може по бързо - WMware или VirtualPC ?

    Намерих доста сравнения, но повечето сравняват стари версии, и освен това вадят изводи от наличието или липсата на свойства които не ме интересуват въобще.

    Интересува ме главно скоростта с която работи 'гост' ОС и доколко се забавя 'хост' ОС (ако виртуално РС работи или не работи).
    На пръв поглед WMware изглежда бая по - advanced, обаче инсталацията на последната версия е абсурдно голяма, инсталира какви ли не сървиси и т.н, и чувството ми (непотвърдено от никакви тестове) е, че всичко това доста бави хост ОС дори виртуално РС да не се използва в момента.
    От друга страна VirtualPC е малко (около 30МБ) и просто, и изобщо не изглежда да пречи на хост ОС.

    Ако някой е сравнявал WMware WS 6 и VirtualPC 2007, кажете какво мислите.

    10х

  2.  
     
  3. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #2

    Re: WMware или VirtualPC

    Ех, тези последни версии... Тук карам с VMware 5.5.0 - няма проблеми, качва при инсталацията 3-4 услуги и мрежови връзки, които може и да си забраниш, и не зацапва системата. По време на работа - харчи процесор като нормален процес, и го ползва по предназначение - виртуалната среда не се емулира (или интерпретира, не съм сигурен кое да кажа), а се изпълнява пряко от процесора, така че що се отнася до производителността на програмите, гълтащи CPU - ами почти като "наяве". Иначе цялостното усещане при цъкането из прозорчетата във виртуалната среда малко закуцва заради графиката, макар че vmware се опитва да качи под всеки гост виртуален драйвер за 2D-графиката и мишока, 3D не се надявай да тръгне - ни opengl, ни directx. Тези неща вероятно важат и за другите аналози, но по това което съм чувал и чел vmware държи първенството по КПД

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #3

    Re: WMware или VirtualPC

    От мненията изказани в друга подобна тема* оставам с впечатлението, че VMWare е по-безпроблемно. Личен опит с VirtualPC нямам, поради което не се наемам да определям кое е "по-добро". Ако искаш, прегледай другата тема, за да придобиеш някакво впечатление. На твое място бих изпробвал и двете програми, за да си избера.

    _______
    *Другата тема: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,29401.0.html

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    160
    #4

    Re: WMware или VirtualPC

    Не си писал каква ОС искаш да ползваш, и за какво - затова малко личен опит:
    VmWare - наистина инсталира много допълнителни неща на host-a.
    Virtual PC 2004 - под Ubuntu 6.10 не успях да подкарвам скрола на мишката. Работи като бутон, но не и като скрол.
    Virtual PC 2007 - Ubuntu 6.10 си работи (скрола все още не), след ъпгрейд до Ubuntu 7.04 всичко се омазва.

    И последно - ако все още не си го изпробвал - http://www.virtualbox.org/
    Безплатно, приятен интерфейс, не инсталира почти нищо допълнително, даже при инсталация можеш да разкараш някои неща. При мен Ubuntu работи добре с VirtualBox.

  6. Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    272
    #5

    Re: WMware или VirtualPC

    както ти предложи Ghost, прегледай другите теми по въпроса
    иначе ... vmware за мен е определено по-добрият продукт, по-бърз е, има безплатен плейър и сървър версия
    прехваленото Virtual PC 2007 не поддържа SMP за guest ОС и разни "хубавини" като интегриране с IDE (Integrated Development Environment) или USB поддръжка (не зная последно какво стана с тях)
    относно големината му - ами не инсталирай всичко от пакета (то май в него имаше дори пърл, щото скриптването е през пърлски модули) ... или ако не ползваш различните мрежови конфигурации, просто смени настройките на сървисите, за да не се стартират автоматично

  7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    135
    #6

    Re: WMware или VirtualPC

    благодаря за акълите, прегледах и другата тема.
    При мен случая е съвсем тривиален, и хост и гост са ХР сп2. Гост-а ще е работен кон изпълняващ основно еднотипни повтарящи се задачи, не е тестова система.
    По принцип обичам простите софтуери, с минимум свойства които не ми трябват, затова първоначално избрах Virtual PC. Ще пробвам и варианта с VmWare плеър.

    Вече пробвах WMware WS 6 и VirtualPC 2007 с еднакви настройки и инсталирани additions, и имам чувството че при VirtualPC гост ОС работи по бързо - с 1 ГБ заделен РАМ на хост с 2 ГБ е почти като истинска. При WMware ГУИ-то на гост-а реагира малко умряло, а хост-а е определено по-бавен.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #7

    Re: WMware или VirtualPC

    Може би даваш прекалено много РАМ на госта, което кара хоста да swap-ва. Все пак не зная колко РАМ имаш всичко, но с VMWare съм забелязал, че не е добре да дадеш повече от половината налична. За експеримент съм пускал WinXP със 128,256,512 MB RAM и най-добре се държеше с 256 на машина с общо 1ГБ памет.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #8

    Re: WMware или VirtualPC

    При виртуализиране на каквото и да е различно от Windows 100% за VMware. Иначе майкрософтските продукти като че ли се държат една идея по добре на Virtual PC. Иначе от скоро VMware почна да се аутсорсва тук, ще ми е интересно да видя какво ще се получи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе