Какъв софтуер да ползвам???
Имам следния проблем. Искам от компютъра в офиса да пускам уеб камерата която е в нас и да гледам какво става. Пробвах с webcamXP 2007 но немога да направя нищо. Ако може да ми кажете някоя по лесна за работа програма или как да си направя настройките на тази.
Re: Какъв софтуер да ползвам???
UVNC, или Remote Admin.
И двете програми на практика са Remote Desktop клиенти, с които виждаш направо десктопа на офис компютъра
Но има условие - Интернет доставчика ти да не ти реже портовете, или поне да можеш да заявиш кой да ти пренасочи.
Благодаря, ще опитам да видим какво ще стане.
Аз това съм го правил с motion работеща под Linux. Директо изпращ изображенито на определен TCP порт. Много е лесна за настройване и резултата се наблюдава през уеб-браузера. Единствената забележка, която мога да дам е, че не мога да гледам през IE, но вероятно и за това има някакво решение.
Ако домашния ти компютър не е с реален IP адрес, обаче, ще се наложи пренасочване на порт от доствачика или някакъв вид тунел.
За под windows нямам предства какво може да се използва и ще ми бъде интересно да науча.
Проблема с портовете/реалните адреси и т.н. се решава най-лесно с Hamachi. (www.hamachi.cc)
След като си оправите проблема с реалните адреси може да ползвате Dorgem.  http://dorgem.sourceforge.net/
Ползвам я без проблеми в лан.