Проблем с Double Layer дискове
Здравейте.
Дали някой може да ми помогне.....много ще съм му благодарен :)
Проблема е в това,че в последно време немога да запиша 8.5GB диск тъй като записа просто спира където си иска.Преди малко и 4-ят диск отиде в кофата.Така е с CopyToDVD,Ashampoo,Nero.Три от дисковете бяха HP и един Memorex.Записвал съм ги на 2.4x ,ъпдейтнах и фърмуера,устройството е LG GSA-4163B
Ето и малко картинки http://i.data.bg/07/12/19/715826_t.jpg http://i.data.bg/07/12/19/715856_t.jpg
Re: Проблем с Double Layer дискове
вземи си едно RW и екпериментирай на воля - по-изгодно ще ти излезе
Проблема е само при 8.5GB дискове а RW от тях незнам въобще да има,с 4.7GB проблеми нямам.
някакъв нов компонент да си сменял или добавял в компютъра си (при мен проблема дойде от недостатъчното захранване)
Като гледам, ти е време за смяна на записвачката. Моята е същата, но още държи, малко съм записвал явно... НР медиите не се спогаждат с нея грам. Ако ти прави проблеми и с презаписваеми двд-та, работата е ясна. Имам предвид като запишеш, дали се четат после.
Цитат:
Първоначално публикувано от MoPcKu
някакъв нов компонент да си сменял или добавял в компютъра си (при мен проблема дойде от недостатъчното захранване)
Абсолютно нищо не съм пипал по хардуера.
Цитат:
Първоначално публикувано от -CTPAX-
Като гледам, ти е време за смяна на записвачката. Моята е същата, но още държи, малко съм записвал явно... НР медиите не се спогаждат с нея грам. Ако ти прави проблеми и с презаписваеми двд-та, работата е ясна. Имам предвид като запишеш, дали се четат после.
Ами като се замисля - доста и презаписваеми съм изхвърлил защото в един момент или не се записват,или не се четат,и понякога отдолу виждам една малка точка там където е спрял записа,все едно е прогорено мястото.
Проблемът не е софтуерен!
Тази записвачка не е лоша, но е доста капризна. Особено по отношение на двуслойните дискове.
Съветвам те да се ориентираш само към дискове Verbatim.
...А, да! - няма безплатен обяд. ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от tonich
Проблемът не е софтуерен!
Тази записвачка не е лоша, но е доста капризна. Особено по отношение на двуслойните дискове.
Съветвам те да се ориентираш само към дискове Verbatim.
...А, да! - няма безплатен обяд. ;)
Май да,и двуслойните за напред ще са само Verbatim както от месеци ползвам еднослойни само от тях.Но и от Verbatim има едни Индийски които са пълни боклуци,та като купувам гледам да са Тайванските :)
Аз имам и LG GSA-4163B, ползвам я за основна - май е на две годинки вече, мързи ме да й търся гаранционната карта. Бая DL-а съм записъл досега - предимно HP-та, както и Traxdata - първите DL дискове в Метро. Като цяло съм доволен от HP-тата, въпреки че имаше една партида, около 30% брак - или се скапва по време на записа, или след това verify-я не минава. Същата партида обаче ми правеше проблеми и на един NEC. На Verbatim почти не съм писал, че в наш'то село са по-скъпи от колкото заслужават, иначе като цяло са най-читави, спор няма.. Имаше едни дискове - червени DL от Метро, мисля че бяха R-DATA или нещо подобно - големи боклуци. И на LG-то, и на NEC-а, всеки втори изгърмя, добре че взех само 10 бройки за проба...
Memorex не са ми попадали.
P.S. все пак се поразрових - LG-то е купено на 28 януари 2005-а година, ще чукне 3 годинки значи. В общи линии не го жаля - почивен ден няма... да чукна на дърво, работи си перфектно.
То и моята ще чукне 3 годинки Март месец ,та може и да е на път към вечните ловни полета.