сървър/клиент - десктоп календар
Здравейте !
Някой попадал ли е на нещо подобно ?
Календар, който примерно да бъде конфигуриран /или само базата му/ на един "сървър", а останалите клиенти да им се визуализира, това събитие, което наближава. По някакъв начин да се синхронизират задачите с този на сървъра или нещо подобо. Намерих едно, което може би ще свърши работа, но то е уеб базирано, което пък от своя страна изисква постоянно заредена страница и цъкане на рефреши от време на време.
Ще бъде хубаво ако всичко това е безплатно, което ме съмнява, но в крайна сметка може и без тази екстра :)
Предварително Благодаря !
Re: сървър/клиент - десктоп календар
Rainlendar би трябвало да ти свърши работа; за съжаление точно мрежовите възможности са платени.
Свалих го - кракнат, пачнат, но нещо не тръгва.
Направих фтп с пълни права до там, връзва създава/трие т.е. има права, но самият Rainlendar нищо не прави.
Ако добавя събитие при мен, при другите не се появява.
Ако търсиш нещо от сорта на Exchange Server пробвай Zimbra
Не, не искам нещо свързано с мейл клиентите.
Семпло десктоп приложение, което да алармира при зададена от някого аларма
Мисля, че нещо от рода на :OrgScheduler LAN (OrgManager/User) ще свърши работа
ако има други предложения :)
Наскоро открих Google Calendar - може да се синхронизира както с Мозилския Тъндърбърд така и с Майкрософтското Аутлоок...правиш си един акаунт в гугъл и към него вързваш всяко пц. Не знам колко комп-а са така че може и да не е добър съвет ала има опция за Риид онли синхронизация така че може и да свърши работа...