Как да си направя DVD от VOB BUP и INFO файлове?
Здравейте! Изтеглих уж "DVD" от едно място, общо 4,4 GB, в една папка има файлове с разширения VOB, INFO и BUP. Искам да си направя DVD-то от тях, но нещо не се получава. Когато го запиша всичките тези файлове в DATA формат с Rooxio Easy CD and DVD Creator 6 плейъра не го разпознава като DVD. Какъв е проблема и как може да стане?
Re: Как да си направя DVD от VOB BUP и INFO файлове?
има 2 начина:
1. ако използваш "data disk" - трябва да се намират в папка VIDEO_TS, която правиш ръчно
2. ако използваш "dvd-video" - добавяш ги в автоматично създадената VIDEO_TS папка, която споменах по-горе
Цитат:
Първоначално публикувано от ARTU
Когато го запиша всичките тези файлове в DATA формат с Rooxio Easy CD and DVD Creator 6 плейъра не го разпознава като DVD. Какъв е проблема и как може да стане?
Там ти е грешката!
Избираш DVD-Video и ислагаш тези файлове в папката "Video_TS" - w Nero - тя ти се отваря по подразбиране като избереш "DVD-Video" компилация.
\\: Малко съм позакъснял :)
Е направих папка VIDEO_TS и копирах всички файлове вътре. Записах Data Format - друг формат не открих на Easy Creator-a. Пуснах изпеченото DVD на компа - имам инсталиран InterVideo DVD 5 - той не го разпозна като DVD и не го стартира. Windows Media Player си го разпозна и тръгна с меню, субтитри и т.н. Домашния ми плейър Philips DVP-5960 се опита да го подкара, но блокира на менюто. Със skip към следващ chapter се прехвърли на финалната битка (филма е Star Wars Ep.I) и толкова. Явно няма да мога да го оправя и язък за тегленето. Благодаря на отзовалите се!
в такъв случай имаш проблем с dvd структурата (т.е. нещо не е както трябва вътре в самото ifo, което описава кое, къде, как....)
А папка Audio_TS направи ли? И защо се мъчиш с програма за запис която не поддържа такъв формат? Казах ти - пробвай с неро, там поне ако има някакви несъответствия във формата или структурата, нерото си казва.
принципно "audio_ts" не му трябва, защото тя е за т.нар. "dvd-audio"
Принципно съм съгласен с теб, :) но също така принципно е част от формата "DVD-Video" независимо, че стои празна.
мда, но аз съм безпринципен и по тази причина твърдя, че не е нужна, за да тръгне dvd съдържанието :Р
Аз също не споря по този въпрос, :) но си мисля, че може на някой плеари да не им хареса липсата и.
Ако ARTU даде линк към двд-то, за идеята ще го изтегля за да проверим дали съм прав ;P
Подозирам, че линка няма да Ви свърши работа ако не сте на моят интернет доставчик:
http://torrents.starazagora.net/details.php?id=39155
Да, определено няма достъп до там.