Re: Питане за = BAT = файл
Че какъв е проблема?
Код:
@Echo Off
c:\papka\papka1\prog.reg
c:\papka\papka1\start.exe
Единственият недостатък е, че ще ти мърмори, дето е импортнал Рег. файла
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
Че какъв е проблема?
Код:
@Echo Off
Единственият недостатък е, че ще ти мърмори, дето е импортнал Рег. файла
Да... Работи... Единствения проблем е , че прозореца на CMD ( досовския) стои отворен и се затваря едва след като се затвори и програмата... А аз искам да изчезне веднага като изпълни двете задачи.
Същото се получава и по метода на = NASKOP =
Пробвай с едно exit в bat-файла
@Echo Off
regedit /s prog.reg
exit
И с EXIT пробвах пак не се получава седи си отворен до затварянето на програмата...
Защото изобщо не стига до реда с exit.
Той ще се изпълни чак когато предния ред приключи.
А тая програма с какво се затваря?
:) Радвам се да те видя .... Затваря се както всяка друга програма с EXIT или с горе в дясно с X.
Незнам няма ли някаква команда да се скрива па нека си седи отворен... Важното е да не го виждам :)
Стартирай програмата с команда start. Ще стане (по Black Adder):
Код:
@Echo Off
start c:\papka\papka1\start.exe
В уинДОСите 95/98/Мее-е-е можеше да се прави shortcut на .bat файла, в чиито свойства имаше отметка да се затвори командния прозорец като си свърши работата. В NT-тата обаче няма. Аз ти предлагам да запазиш бат-а за по-груби цели (последно генерирах такъв с Excel да преименувам няколко хиляди файла).
Я по-добре пробвай с BatchRun: http://www.outertech.com/index.php?_...e=product&id=1 . Има си графичен интерфейс и ще ти свърши добра работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от pimpirlit
Стартирай програмата с команда start. Ще стане (по Black Adder):
Код:
@Echo Off
start c:\papka\papka1\start.exe
Благодаря... Получи се това което исках.... Всичко става много бързо и сега ме притеснява трябва ли някакво време за да се запишат промените в регистрите или това става мигновенно.
Ще погледна и предложеното от = XIIID =
Не се притеснявай. Командите в .bat файла се изпълняват последователно, т.е. програмата ти start.exe ще се изпълни чак когато regedit запише всичко от prog.reg в регистъра и върне управлението на командния процесор.
Освен ако не стартираш програмата с команда start (както в случая) - тогава управлението се връща веднага след стартирането, не се чака самата програма да го върне. Не че няма опция /wait на start командата, но да не задълбаваме в подробности :)
Благодаря на - pimpirlit - за изчерпателния отговор и на всички останали които ми помогнаха да направя това което исках ...