Отваряне на файл в Excell
Здравейте!
Проблемът е следния: единствения начин, по който може да се отвори екселски файл е от менюто чрез File > Open.... С double clicking върху самия файл не става - излиза съобщение за грешка в дестинацията на файла, а до преди 2 седмици всичко си беше ок.
Това, което съм направил до момента:
1. Сканиране за вируси с AVG, NOD32, Dr. Web
2. Сканиране с Ad-Aware 2007, AVG Anti-Malware
Резултат - няма намерени вируси, заразени файлове, malware, ad-aware
3. Деинсталирах MS Office 2002
4. Почистих регистрите с jv16 PowerTools 2007 1.7.0.398 - Final в AGGRESSIVE mode
5. Инсталирах MS Office 2003
..но положителен резултат нямаше, т.е. файловете се отварят пак и единствено чрез File > Open....
Операционната система е Win XP SP2
Предварително благодаря на отзовалите се!
PS: Забравих да спомена, че някои от екселските файлове се виждат като компресирани. а не бяха така преди да се появи проблема.
Re: Отваряне на файл в Excell
Цитат:
PS: Забравих да спомена, че някои от екселските файлове се виждат като компресирани. а не бяха така преди да се появи проблема.
Убеден ли си, че са наистина само някои? Я виж какво е default действието за .XLS във Folder options (eто как трябва да е http://bayimg.com/eajLDaAbJ.jpg)
Цитат:
Първоначално публикувано от Karata
Убеден ли си, че са наистина само някои? Я виж какво е default действието за .XLS във Folder options
Да, само някои от тях са така, а във Folder options всичко е индентично с това на снимката
PS: Проблема е решен: В прозореца "Editing action for type" изключих "Use DDЕ" и добавих във втория ред от горе надолу с интервал "%1" (с кавичките)!
Благодаря за насоката, Karata..:)
Добре, де, разширението на файловете какво е в единия и в другия случай? Не виждам начин при едно и също разширение да има различни действия. Според мен някой просто е сложил на някои от файловете разширение, типично за компресиран файл.
Еdit: Сега видях, че си питал по целия свят за този проблем. :) Интересното е, че в HWBG си обявил, че нещата ти НЕ са както твърдиш "във Folder options всичко е индентично с това на снимката". Освен това така и не намирам логиката в твърдението, че имаш два вида excel-ски файлове...
Цитат:
Първоначално публикувано от Karata
Еdit: Сега видях, че си питал по целия свят за този проблем. :)
Lol...само в още един форум..:). В предния ми пост съм дал инфо как се е оправил проблема. Благодаря още веднъж!